Logotyp Lokalt i Dalarna - Dalarnas största gratistidning
“Dalarna för Musikhjälpen” är en helkväll som den 17 december ska samla in ekonomiska medel till ett tema som i år lystrar till syftet “För en tryggare barndom på flykt från krig”.
Foto: Sonny Jonasson

Dalaartister i enad röst för Musikhjälpen

FALUN. Elva av Dalarnas mest aktiva artister och band just nu går samman för att samla in pengar till Musikhjälpen. Under en kväll på Heymakers i Falun kommer två scener att fyllas av artister och band i ett samarbete tre tunga branschaktörer emellan. – Vi har fått ihop ett imponerande startfält, säger Daniel Olsson som är verksamhetsledare på Dalapop.

Musikhjälpen i Dalarna manifesterar en stor konsertkväll på Heymakers 17 december.
Målet är att tillsammans samla in pengar till Musikhjälpen och uppmärksamma årets tema som är “För en tryggare barndom på flykt från krig”.
Arrangemanget sträcker sig från tidig kväll till sen natt.

“Dalarna för Musikhjälpen” listar många för evenemanget gratis framträdande artister.
Däribland kreativa kanonader som Andy and the Rockets, Broder Henrik Rapp och Alva.

Daniel Olsson, en av två verksamhetsledare på Dalapop, kommenterar:
– Vi har velat engagera oss i Musikhjälpen under många år och verkligen manifestera stort i Dalarna. Tyvärr har inte tiden riktigt funnits och sedan kom pandemin.
– När den här möjligheten dök upp så nappade vi direkt och har fått ihop ett imponerande startfält där alla ställer upp ideellt för en god sak, fortsätter han i Dalapops kommuniké.
Utöver Dalapop medverkar alltså även nattklubben Heymakers samt produktionsbolaget Scekab för det humanistiskt rotade evenemanget.

Heymakers i Falun är platsen för helkvällen som tillägnas satsningen på “Dalarna för Musikhjälpen”. Foto: Sonny Jonasson/Arkiv

Kvällen har fri entré med förbehållet att varje besökare donerar valfri summa till evenemangets egen bössa hos Musikhjälpen.
– Musikhjälpen är ett fantastiskt initiativ. Att vi tillsammans med Dalapop, Scekab och alla talangfulla dalaartister kan samarbeta för att erbjuda besökare livemusik till ett pris alla har råd med, och samtidigt samla in pengar till årets tema, känns riktigt roligt, säger Robin Olausson som är event- och marknadschef på Heymakers.

Samtliga artister i “Dalarna för Musikhjälpen”
▪ Andy and the Rockets
▪ Broder Henrik Rapp
▪ Alva
▪ Peter Åberg
▪ Elin Rehn
▪ Mattias Lies
▪ Xion
▪ Anamea
▪ Killer Cashew
▪ Swaya
▪ Nelly Malou
(Källa: Dalapop)

[YouPlaySinglePlayer video="2337,1874,400498" yot yod ap]
Facebook

Populärt på webben

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!