Den virtuella konstutställningen Vävda Rum hålls i Stjärnsund mellan maj och september. Lokal arrangör är Korda Art in Motion, som drivs av Linda Forsman.
Foto: Pär Sönnert

Vävda Rum hålls även i Stjärnsund

STJÄRNSUND. Den virtuella konstutställningen Vävda Rum kommer till Stjärnsund i sommar. Lokal arrangör är Korda Art in Motion, som drivs av Linda Forsman. – Det lät spännande, säger hon.

Då Riksförbundet Sveriges Konstföreningar fyller 50 år i år arrangerar man den digitala utställningen Vävda Rum, som rent geografiskt blir den största konstutställningen som hållits i Sverige.
Förbundet har frågat konstföreningar och kommuner i hela landet om de vill delta i utställningen.
– Korda är med i förbundet och fick frågan om detta. Jag tyckte att det lät spännande. Vi har även samarbeten i Hofors och Sandviken som skulle vara med i detta så då ville vi också vara med, säger Linda Forsman.

Tio virtuella konstverk kommer att ”placeras” ut i Stjärnsund, med start den 20 maj.
– Vi gör detta tillsammans med bland annat Smedjan, Stjärnsundskiosken, Folkets hus och flera lokala konstnärer som Aiva Susanne Keldsen och Mona Nilsson. Det är kul att kunna samarbeta på det här sättet. Härnäst ska vi titta på var alla konstverk ska placeras. Vi började med kiosken, Jenny och Olov som driver den sade ja på en gång så vi kommer att placera fyra av konstverken i anslutning till kiosken, berättar Linda Forsman.
I den virtuella konstutställningen Vävda Rum går det att uppleva konstverk via sin smartphone. Vävda Rum pågår mellan den 20 maj och den 30 september.

Facebook

ANNONS

Populärt på webben

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!