Robert Hamberg och Ulrika Andersson hyser entusiasm inför premiären av Ludvikas nya hälsomässa.
Foto: Maria Karlsson

Ny hälsomässa för gammal och ung

LUDVIKA. Nu stundar premiär för mässan ”Hälsa hela livet” i Ludvika. – Vi vet att det finns ett intresse, så det kommer nog mycket folk, säger Ulrika Andersson, näringslivsutvecklare, Ludvika kommun.

Fredag och lördag den 8 och 9 september arrangerar Ludvika kommun en hälsomässa med fokus på fysiskt och psykiskt välmående. Den är tänkt att bli ett återkommande event i kommunen.
– Vi vill synliggöra vilka fina verksamheter det finns i Ludvika kommun som jobbar med hälsa, säger Robert Hamberg, friluftslivsstrateg i kommunen.
Det mesta händer på Folkets hus i Ludvika men en del aktiviteter sker även där företag och föreningar har sina verksamheter till vardags, som exempelvis på Sporthallen där det bland annat blir Zumba, eller på ridanläggningen i Räfsnäs.

På fredagen är det mest fokus på seniorer. På lördagen är det ungefär samma upplägg, men då är mässan till för människor i alla åldrar.
Företag, organisationer och föreningar som deltar på mässan är där för att berätta om sin verksamhet och några har också prova på-aktiviteter. Besökarna får bland annat möta idrottsföreningar och kulturföreningar och det blir yoga, chiball och Soma move med mera. Röda Korset och kvinnojouren kommer och på fredagen deltar flera kommunala verksamheter som exempelvis kommunrehab.
– Region Dalarna finns på plats under fredagen och de ska berätta om Smarta hem och robotar som exempelvis kan vara till hjälp när det gäller att dela ut medicin. Det ska bli riktigt spännande, säger Ulrika Andersson.
– Det blir ett brett utbud med allt man mår bra av båda dagarna, förklarar Robert Hamberg.

Näringslivschef Erik Odens och Ann-Christin Anderberg (KD), ordförande i pensionärsrådet och ordförande i myndighetsnämnden miljö och bygg, inviger mässan på fredagen.
– Jag kommer att berätta om näringslivets utveckling i kommunen och seniorernas roll, att de är värdefulla där, säger Erik Odens.
Kommunalråden Leif Pettersson (S) och Håge Persson (M) svarar på olika samhällsfrågor och kommunens säkerhetsavdelning finns också på plats på fredagen.
Det blir servering och musikunderhållning också.
– Inträdet till mässan är kostnadsfritt och de första 150 besökarna får en badbiljett att använda vid valfritt tillfälle, berättar Ulrika Andersson och Robert Hamberg.

Facebook
En av Smedjebackens 25-årsjubilarer var i år kommunalråd Fredrik Rönning.
Skattlösbergs bygdegille bjuder in till adventsmys med stickning och guidad tur den 5 december.
I Bärke pastorat satsas det på att unga ska känna sig tryggare i livet med hjälp av det nya materialet "Meningen med mig".

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!

ANNONS