Logotyp Lokalt i Dalarna - Dalarnas största gratistidning
Det senaste kvartalet har priserna på villor ökat i Ludvika kommun. Bilden är tagen från Väsman bortanför Laggarudden. Foto: Sara Flodin
Foto: Sara Flodin

Villapriser ökar i Ludvika

LUDVIKA. Under de senaste tre månaderna har villapriserna stigit med 19 procent i Ludvika kommun, vilket är den starkaste prisutvecklingen sedan 2012 och länets största utveckling. Försäljningen av bostadsrätter i Ludvika har ökat, men priset på dessa har dock sjunkit.

Priserna på villor stiger i 78 av landets kommuner. Siffror från Svensk Mäklarstatistik, analyserat av Newsworthy visar att villapriserna ökar i hela Dalarna med tre procent, men att de stiger mest i Ludvika kommun.
Sammanlagt såldes 43 villor i Ludvika kommun mellan januari och mars. Förra året gjordes 31 affärer under samma tid.
Bland kommunerna i Dalarnas län stiger priserna på villor i två av tre kommuner. Störst var ökningen i Ludvika där priserna steg med 19 procent. Notera att det på grund av få försäljningar saknas uppgifter om prisförändringar för villor i 12 av länets 15 kommuner.
I hela Dalarna såldes 400 villor för i snitt 2,3 miljoner kronor, men i Falun sjönk priset med 3 procent.
Under årets första kvartal gjordes sammanlagt tre affärer med fritidshus i Ludvika kommun, vilket är lika många affärer som under motsvarande tid i fjol.

Under årets första kvartal såldes 56 bostadsrätter i Ludvika kommun, vilket är 15 fler bostadsrätter än snittet för det senaste året. Det genomsnittliga priset för en bostadsrätt i Ludvika ligger på 0,6 miljoner kronor, vilket var en procent lägre än för tre månader sedan.
I hela Dalarna såldes 470 bostadsrätter för i snitt 1,5 miljoner kronor samma tid. Notera att det på grund av få försäljningar saknas uppgifter om prisförändringar för bostadsrätter i nio av länets 15 kommuner.

[YouPlayPlaylistPlayer video="2847" floating="3" ap mute pl=764 nt=10]
Facebook

Populärt på webben

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!