ANNONS

Julia Tapper och ledaren Ella Sennblad hoppas att många barn och ungdomar vill vara med på Friidrottskul på Vasaliden i Hedemora, under vecka 26 och 27.
Foto: Pär Sönnert

Unga friidrottare välkomnas till Vasaliden i sommar

HEDEMORA Under två sommarveckor hålls Friidrottskul på Vasaliden i Hedemora. Barn och ungdomar från mellan- och högstadiet är välkomna att delta. “Jag har tagit ledigt från jobbet för att kunna vara med”, säger Ella Sennblad, en av de fyra ledarna.

Arrangemanget pågår under vecka 26 och 27. Friidrottskul är ett initiativ av Meningsfull Fritid, ett projekt som det senaste året har ordnat gratisaktiviteter för ungdomar i Hedemora kommun.
– Vi har i första hand riktat in oss till högstadieungdomar men det har varit flera ungdomar som går i femman och sexan som har frågat varför inte de också kan få vara med. Därför ville vi inkludera mellanstadiet i detta, säger Julia Tapper som jobbar med Meningsfull Fritid.

Friidrottskul är ett samarrangemang mellan med RF-SISU Dalarna, Hedemora kommun och Svenska Kyrkan. Fyra ledare har anställts och ska utbildas inom RF-SISU.
– Jag har varit ledare förut, när jag själv var aktiv. Jag har tagit ledigt från mitt jobb för att kunna vara med och vara ledare här. Det känns väldigt kul och viktigt att kunna erbjuda detta för barnen och ungdomarna, att de får vara ute och röra på sig och testa på friidrott, säger Ella Sennblad.
– Det är bra att ledarna är flera, så att de kan dela upp grupperna och följa restriktionerna så gott det går, säger Julia Tapper.

Kvartetten som är ledare har tidigare varit aktiva inom Hedemora Friidrottsklubb, så de har rutin av de olika grenarna.
– Deltagarna ska få prova på alla friidrottsgrenar som går att göra här på Vasaliden. Men det blir kanske lite svårt att prova att hoppa stavhopp, säger Ella Sennblad.

Vid ösregn finns A- och B-hallen i intilliggande Vasahallen att tillgå.
– Där inne får det maximalt vistas drygt 40 personer, så vi har satt ett maxtak på 40 deltagare per grupp, säger Julia Tapper.
– Men vi hoppas såklart att vi kommer att kunna vara ute så mycket det bara går och att deltagarna ska tycka att det är kul att prova på friidrott, säger Ella Sennblad.

Deltagarna som är 10-12 år har sitt pass på förmiddagen och de som är 13-16 år på eftermiddagen.
– Så det blir ingen lunch eller så. Deltagarna får gärna ta med sig en liten matsäck samt egen vattenflaska, säger Julia Tapper.

Om arrangemanget faller väl ut så kanske några av deltagarna får blodad tand och vill fortsätta med friidrott.
– Det vore kul om några av dem vill börja träna friidrott efter att ha provat på. Då kan vi tipsa dem om att de gärna får kontakta Hedemora Friidrottsklubb och börja träna där, säger Julia Tapper.

Fotnot: Anmälan till Friidrottskul kan göras per mejl till julia.tapper(snabel-a)hedemora.se.

Artikeln publicerades i Annonsbladet Dalarna (Hedemora/Säter) nr 21, 2020.

Facebook

ANNONS

ANNONS