Logotyp Lokalt i Dalarna - Dalarnas största gratistidning
Bowling i Vasahallen
I fjol tog Hedemora kommun över driften av bowlinghallen, som nyinvigdes i mitten av november, då denna bild togs. Lördagen den 27 april hålls en temadag i Tjädernhuset för att diskutera hur bowlinghallen i Vasahallen kan nyttjas maximalt.
Foto: Pär Sönnert

Temadag ska utveckla bowlingen

HEDEMORA. En temadag ska hållas för att diskutera hur bowlinghallen i Vasahallen kan användas maximalt. “Med dagen vill vi hitta förbättringar och effektiviseringar för att nyttja hallen ännu bättre”, säger Lars-Göran Hallström, från BK Granen, en av föreningarna som har verksamhet i hallen.

Temadagen i fråga hålls den 27 april, i Tjädernhuset – intill Vasahallen.
– Bowlingen i sig har inte betraktats som handboll eller fotboll med säsongsupptakter och så. Nu behandlas vi också som en förening av kommunen och då lär vi lära oss att vara en idrottsförening. Därför är RF-Sisu med som arrangör av dagen, säger “Larsa” Hallström.

Tanken är att dagen ska ge en bra grund för all bowlingverksamhet som bedrivs i bowlinghallen.
– Det är många som spelar i hallen, både ungdomar, seniorer, personer med funktionsnedsättningar, korpspelare och tävlingsspelare. Genom att träffas så här och prata om vad som kan bli ännu bättre kan vi gemensamt se till att nyttja hallen maximalt, det är ju något som både vi och kommunen vill, säger “Larsa”.

Lars-Göran "Larsa" Hallström
Lars-Göran Hallström är engagerad i BK Granen, en av föreningarna som har verksamhet i bowlinghallen. Foto: Pär Sönnert

I fjol tog Hedemora kommun över driften av bowlinghallen, som nyinvigdes för drygt fem månader sedan – i mitten av november.
– Det har fungerat bra, föreningarna i bowlinghallen har fått bra förutsättningar. Nu gäller det att vi kan fortsätta utveckla verksamheten tillsammans med bowlinghallen. Sedan har det dykt upp saker med kort varsel, som vi inte visste om. Som till exempel ändrade förutsättningar på de stora loven med mera. Men det är ju sådant som vi kan diskutera nu under kick-off dagen, att vi föreningar ser till att ha med detta i säsongs-planeringen i framtiden, säger “Larsa”.

Han betonar att det finns stora möjligheter att utveckla bowlinghallen vidare.
– Hallen är central i södra Dalarna, vi har ett stort upptagningsområde från både Avesta, Säter och Norberg. Många åker från de orterna för att spela här, säger “Larsa”.

[YouPlayPlaylistPlayer video="2847" floating="3" ap mute pl=764 nt=10]
Facebook

Populärt på webben

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!