ANNONS

Thomas Jansson, som driver nöjesdelen i Säterdalen tillsammans med hustrun Yvonne, hoppas på en bättre sommar. Den 5 juni öppnade han restaurangen Dalstugan, i Säterdalen, och han hoppas kunna hålla andra arrangemang under sommaren.

Thomas hoppas på en bättre säsong i Säterdalen

SÄTER Dalstugan i Säterdalen öppnar den 5 juni. Den här sommaren hoppas Thomas Jansson att kunna hålla några arrangemang i dalen. “Det ska bli väldigt, väldigt skönt när den här pandemin är över”, säger han.

Fjolårets säsong var deras 15:e i ordningen och blev den märkligaste hittills för Yvonne och Thomas Jansson, som driver nöjesdelen i Säterdalen.
– Vi öppnade Dalstugan första helgen i juni men säsongen tog slut redan i början av augusti. Lyckligtvis hade vi många besökare i juli, som gjorde att vi fick in någon krona, men det blev en kort säsong, säger Thomas Jansson.

Även i år ställer coronapandemin till det. Ett vanligt år brukar de populära Tisdagsträffarna, med veteranbilar, musikunderhållning och loppisar, börja hållas redan i maj. Förra året hölls inga Tisdagsträffar och Thomas Jansson vet inte hur det blir med det i år.
– Det hänger ju på restriktionerna. Vi hoppas att fler besökare kan tillåtas och då kan vi öppna upp på ett annat sätt och börja anordna saker. Men vi kommer att vara jättenoga att följa det som gäller. Vi vill absolut inte bidra till någon ökad smittspridning, betonar han.

I stället för att öppna under våren har de väntat och hoppats.
– Det är jättetråkigt, men vi kan ju inte göra något annat. Vi hoppas och hoppas att det ska börja vända, att vaccinen ska fortsätta ge effekt. Det här trodde man ju aldrig, att pandemin skulle påverka sommaren även i år, säger Thomas Jansson.

Är det många som ringer och frågar hur det blir i sommar?
– Jag får flera samtal dagligen om detta. Det är besökare, musiker och loppisförsäljare som ringer och undrar vad som händer. Det märks att det finns ett stort behov av att få göra saker.
Bokningarna av artister görs med klausulen att arrangemanget kanske måste ställas in.
– Men det förstår ju artisterna, att vi måste göra så. Sedan är det personalen. En vanlig Tisdagsträff behöver vi minst tio personer som kan jobba i dalen. Om restriktionerna lättar med någon veckas varsel så är det inte så bara att hitta tio personer att anställa direkt. Det är inte lätt, men samtidigt är det lika för alla, säger Thomas Jansson.

Vintern brukar vara lågsäsong för Säterdalen, då det mestadels endast är danser som hålls.
– Vi har fått ställa in alla danser denna vinter. Och samma sak under våren, vi har ställt in danserna, countrykvällarna och loppisarna, säger Thomas Jansson som ändå försöker se positivt på situationen.
– Det känns bra att kunna öppna dalstugan nu i alla fall, den 5 juni. Och det ska bli väldigt, väldigt skönt när den här pandemin är över, säger han.

Artikeln publicerades i Annonsbladet Dalarna (Hedemora/Säter) nr 23, 2021.

Facebook

ANNONS

ANNONS