ANNONS

VM i mountainbikeorientering avgörs i år i Gustafs och på Lugnet i Falun. För Gustafs del hålls ett medeldistanslopp fredagen den 15 juli och en stafett den 16 juli. Mora IP är tävlingsarena båda dagarna. På bilden ses Melker Nordgren från Falun/OK Kåre.
Foto: Privat

Snart dags för VM-tävlingar i Gustafs – trafikanter uppmanas att vara försiktiga

GUSTAFS Det står inte på förrän det hålls VM-tävlingar i mountainbikeorientering i Gustafs. “Vi vill uppmana trafikanter att vara extra försiktiga den 15 och 16 juli”, säger Per Sandberg, från Säterbygdens OK.

Världsmästerskapen i mountainbikeorientering avgörs i år i Gustafs och på Lugnet i Falun. För Gustafs del hålls ett medeldistanslopp fredagen den 15 juli och en stafett den 16 juli. Mora IP är tävlingsarena båda dagarna.
– Tävlingarna börjar klockan 10 båda dagarna och då deltagarna kommer att korsa flera vägar vill vi uppmärksamma trafikanter på att vara extra försiktiga dessa dagar, säger Per Sandberg, som är tävlingsledare för tävlingarna i Gustafs.

Vägarna som särskilt berörs är vägen från Mora IP till Mossbysjön samt vägen som går mot Sörbo.
– Vi kommer att ha vakter på plats samt sätta upp skyltar med information om att tävling pågår men det är bra att påminna trafikanterna även så här, säger Per Sandberg.

I höstas besökte Vera Pariskova från Tjeckien Falun och Gustafs. Hon är eventrådgivare åt Internationella Orienteringsförbundet och under besöket tittade hon på förberedelserna som har gjorts. Från vänster: Oskar Sandberg kartritare och banläggare (tidigare juniorvärldsmästare i MTBO), IOFs rådgivare Vera Pariskova och tävlingsledare Per Sandberg, Säterbygdens OK, vid arenan i Mora by, Gustafs. Foto: Jannike Wåhlberg

Hur ligger ni till med förberedelserna?
– När vi fick frågan om detta, för ett par år sedan, så var det ju så lång tid kvar. Men nu är vi ett gäng som jobbar för fullt in i det sista. Banorna och kartritningen är klara men vi jobbar mycket med detaljer kring ackreditering, dopningskontroller, mat, arenabygge och sponsorer.

Hur många är anmälda till VM-tävlingarna?
– Drygt 200 åkare. Det är inte ett jättestort arrangemang sett till antalet deltagare men det är mycket som ska ordnas ändå. Och efter VM-tävlingarna hålls en publiktävling där vem som helst får prova att åka i banan. Dit får vem som helst anmäla sig, bara man har en cykel och en hjälm, säger Per Sandberg.

Artikeln publicerades i Lokalt i (Hedemora/Säter) nr 27, 2022.

Facebook

ANNONS

ANNONS