ANNONS

Polisen uppmanar butiker till vaksamhet

FALUN. Efter den senaste tidens stölder av förbränningstoaletter uppmanar nu polisen butiker att vara vaksamma. Detta då mycket tyder på att det handlar om beställningsjobb.

– Det är med stor sannolikhet ett beställningsjobb, säger polisens presstalesman Stefan Dangardt i en kommenterar till den senaste tidens tre stölder av förbränningstoaletter.
I Ludvika stals en sådan toalett 18 juli, i Falun stals fyra 1 augusti och i Hedemora en 3 augusti.
Han säger att det inte går att utesluta att det redan innan stölderna fanns köpare till varorna

Från polisens sida uppmanar man därför att personalen i de butiker som säljer dessa varor att vara vaksamma. Detta då mycket tyder på att innan stölderna har någon eller några besökt de drabbade butikerna för att rekognosera var dessa toaletter finns.
Stefan Dangardt säger att det heller inte går att utesluta att varorna har eller ska exporteras utomlands.
– Uppenbarligen finns det en marknad, säger han.

När det gäller inbrottet i Falun så har inletts en förundersökning som pågår. Dock har förundersökningen kring inbrottet i Hedemora lagts ned. Detta efter ett beslut av förundersökningsledaren som upplever att det inte finns några spår att gå på som kan leda undersökningen vidare. Stefan Dangardt säger att det inte innebär att fallet är avslutat utan att förundersökningen kan återupptas om nya bevis, information eller tips kommer in.

– Mitt tips är att man samordnar förundersökningarna från de tre inbrotten då det handlar om tre liknande stölder, säger han.

Läs också: Stölder får företagare att stänga sina butiker.

Publicerad i Annonsbladet (Hedemora/Säter) vecka 33 2019.

Facebook

ANNONS

ANNONS