Hedemora kommun ska kartlägga otrygga platser.
Foto: Sara Flodin

Kartläggning av otrygga platser i Hedemora

HEDEMORA. Under 2023 planerar polisen, Hedemora kommun och Hedemorabostäder att genomföra trygghetsvandringar. Platserna ska inventeras för att identifiera var det behövs någon form av åtgärder för att platsen ska bli mer trygg och säker för den som rör sig där.

Bakgrunden till detta projekt är att den 1 juli kommer kommunerna att få ett ansvar att arbeta brottsförebyggande. Till trygghetsvandringarna bjuder kommunen in de som på olika sätt är berörda, eller har intresse, av att öka förutsättningarna för eller bibehålla tryggheten i området.
– Det viktigaste med vandringen är att vi får höra hur närboende, näringsidkare, föreningar och andra berörda upplever den miljö man vistas i, säger Märta Brandts, som är kommunens brottsförebyggande samordnare.
Boende och verksamma i området, samt andra berörda kan lämna sina synpunkter och idéer vidare till kommunen och polisen även efter avslutad vandring.
Den första trygghetsvandringen sker i centrala Vikmanshyttan den 15 mars. Deltagare samlas vid Vikmanshyttans skola klockan 18.00.

Facebook

ANNONS

Populärt på webben

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!