ANNONS

“Här ska den nya bilhallen byggas”, säger Hans Holmlund, vd Holmlunds bil i Krylbo.
Foto: Rose-Marie Eriksson

Holmlunds utökar med ny bilhall i Krylbo

KRYLBO/AVESTA Holmlunds Bil satsar vidare i Krylbo. Nyligen byggde man ut lokalerna till bilskadecentret och nu står en ny bilhall på tur. – Det har varit tufft ett antal år på grund av bristande utrymme, det gäller framförallt parkeringar och parkeringsbristen har blivit ohållbar, säger vd Hans Holmlund som driver verksamheten tillsammans med brodern Håkan.

Det familjeägda företaget har haft verksamhet i Krylbo sedan 1964 och startade som bilskadeverkstad. Sedan dess har verksamheten växt till både yta och innehåll.
– Idag är vi ett komplett företag med allt från försäljning och serviceverkstad till bilrekond och bilskadeverkstad. Vi erbjuder också ett av världens ledande bilmärken genom Toyota, säger Hans Holmlund.
Han berättar att i takt med att skadeservicen ökat får de allt fler kunder och det kräver större ytor. Tidigare var planen att bygga en ny anläggning vid Bergsnäs-rondellen i Avesta. Men nu har man funnit en närmare lösning som gynnar både ort, kunder och personal.
– Franzéns lokaler brann ju ner till grunden och ägaren ville inte bygga upp det igen. Så när jag träffade på Magnus Franzén frågade jag om han kunde bygga en bilhallslösning som vi kunde hyra och så blev det, säger Hans Holmlund och fortsätter:
– Nu är vi två Krylboföretag som samverkar och det sänder positiva signaler i både ort och kommun.
Det aktuella området ligger tvärs över vägen och den färdiga bilhallen får en yta på cirka 1 250 kvadratmeter.
– De senaste åren har vi vuxit och vi måste ha utrymme för både kunder, personal och bilar. Snabbaste och bästa lösningen är att bygga en ny bilhall.
Den nya bilhallen innebär också nyanställningar och rekrytering inleds under hösten.

När kan allt stå klart?
– Planen var att flytta in i december men det har förskjutits lite men vi är definitivt på plats i början av nästa år.
De senaste åren har kraven på bilbranschen ökat, både vad gäller miljö och laddbara bilar. Det innebär också nya krav på service och för verkstadspersonal men Hans Holmlund konstaterar att de är förberedda.
– Teknikskiftet kräver ny utrustning samt utbildningar och vi investerar tid och pengar i varje medarbetare. Vi har investerat ordentligt de senaste åren och är ett jättebra team.
Hans Holmlund konstaterar att de ständigt jobbar med miljöförbättringar.
– Vi jobbar löpande med miljöförbättrande åtgärder i vår produktion och nu har vi också kört igång en av kommunens största solcellsanläggningar.
En stor del av dagens handel sker via nätet. På frågan hur det ser ut med bilhandeln online blir svaret:
– Majoriteten av kunderna rekar på nätet men sen kommer de hit och tittar. Man vill känna, kolla och vi är ett viktigt bollplank och rådgivare. Vi guidar våra kunder och ser till att möta olika behov och vi är ett företag som säljer mobilitetslösningar. Vi har sålt hybridbilar i 23 år och har lång och positiv erfarenhet kring tekniken. Elbilar är en del men det kommer att finnas flera parallella tekniker framöver.

Vad kännetecknar den typiska kunden?
– Det är många andra frågor idag jämfört med för fem år sedan. Privatleasing har ökat men det är inte den vanligaste lösningen även om det passar vissa. Det gäller att vara påläst och det är kunden som tar besluten. Nöjda kunder är A och O.

Hur har pandemin påverkat bilhandeln?
– Andra kvartalet 2020 var det sämsta kvartalet någonsin men sedan kvicknade marknaden till och nu har vi ökat kraftigt under pandemin.
Idag jobbar 20 personer i företaget och med den nya bilhallen kommer personalen att öka.
Hans Holmlund är uppväxt med bilar och han har arbetat med det mesta i branschen, från verkstadsjobb till försäljning. Fritiden ägnas också åt bilar och Hans Holmlund är hängiven bilracing där han haft flera stora framgångar. Något som de pokalfyllda hyllorna på hans kontor vittnar om.
– För mig är bilracing en vitaminboost som ger energi, säger han och fortsätter:
– Nu ser jag fram mot bilhallsbygget och vi satsar in i framtiden och tror på Krylbo och Avesta kommun.

Facebook

ANNONS

ANNONS