Logotyp Lokalt i Dalarna - Dalarnas största gratistidning
Vice ordförande Roland Andersson, Britt-Marie Karlsson Antilla, kassör Annelie Heijke och Stig Johansson planerar inför familjedagen i Grängesbergs Folkets park.
Foto: Sara Flodin

Föreningsdag blir nu Familjedag

GRÄNGESBERG. Grängesfrämjandet arrangerar söndagen den 28 april familjedagen i Folkets park. Då får bygdens föreningar visa sin verksamhet och det finns chans att finna ett nytt intresse. Dessutom dras valborgsfirandet i gång då de tänkt tjuvstarta firandet genom att tända brasan.

Det som tidigare hette föreningsdagen har nu blivit familjedagen, men upplägget är detsamma och olika föreningar bjuds in för att presentera sin verksamhet under en gratis familjedag i folkparken. Detta blir tredje året som dagen arrangeras.
– Vi försöker lyfta Grängesberg. Vi vet att många föreningar har det jobbigt och då vill vi ge dem en chans att visa upp sin verksamhet.
Föreningarna erbjuds medverka gratis och det är fri entré för besökarna.
– Föreningslivet har blivit urholkat och nu har de en möjlighet att komma hit och presentera sig och kanske värva nya medlemmar, nämner Stig Johansson som tycker att föreningarna måste inse fördelarna med att vara med på dagen.
Vad föreningarna hittar på under dagen är upp till dem.
– De kan sitta på en stol och berätta om sin förening, ha någon aktivitet eller tävling, berättar kassör Annelie Heijke.

Drygt 100 föreningar har fått inbjudan till att medverka. Även föreningar från Ludvika och Smedjebacken är välkomna, men inte de som är politiska. Förra året deltog närmare 20 föreningar och i år deltar ett 15-tal föreningar. Tidigare har bland annat Smedpilen visat bågskytte och Svanskogens Golf erbjudit besökaren prova på golf.
Brandkåren kommer också delta om de inte är ute på utryckning och Annelie hoppas att de får tillståndet som krävs för att tänka majbrasan.
– Förra året blåste det så mycket att vi inte vågade tända brasan, förklarar hon.
Under familjedagen kommer Parkföreningen hålla cafeterian öppen och sälja våfflor, korv och fika. I en hoppborg får barn hoppa gratis. Grängesfrämjandet arrangerar Familjedagen tillsammans med Unika Ludvika.

Föreningar som medverkar:
Andelsjordbruket Rikkenstorp
Bild & Form
Cassels
Dala karateklubb
Dan Anderssonsällskapet, ansiktsmålning, tävling
Grängesbergs Hembygdsgille
HSO Ludvika
IFK Grängesberg FK
Ludvika cricketförening Delta, prova på
Ludvika teaterförening
Gruvcentrum Mojsen
Motor & Nostalgimuseet
OK Malmia, miniknat, prova på
Folkets Park, rundvandring på teatern
PRO Grängesberg
Svanskogens Golf, prova på
Verdandi, Ludvika

[YouPlayPlaylistPlayer video="2847" floating="3" ap mute pl=764 nt=10]
Facebook

Populärt på webben

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!