Logotyp Lokalt i Dalarna - Dalarnas största gratistidning
I augusti får omsorgsförvaltningen i Avesta en ny chef.
Foto: Pressbild

Hon blir ny chef för omsorgen i Avesta

AVESTA. Avesta kommun har presenterat en ny förvaltningschef för omsorgsförvaltningen. Hon heter Anna-Karin Stillfors och kommer närmast från Sollentuna kommun, där hon arbetar som tillförordnad förvaltningschef för vård- och omsorgskontoret. – Det viktiga i mitt uppdrag är att, tillsammans med dem som jobbar i alla verksamheter, se till att erbjuda Avestas invånare den bästa vården och omsorgen, säger Anna-Karin Stillfors.

Hon är uppvuxen i Avesta, men har inte bott här på nära 20 år. Förra året bestämde Anna-Carin Stillfors och hennes familj sig för att flytta tillbaka till Avesta.
Sen dess har Anna-Carin delvis arbetat på distans och delvis pendlat mellan Avesta och Sollentuna kommuner.
– Vi har vår familj här uppe. Både jag och min sambo kommer härifrån. Vi uppskattar Avesta. Barnens skola är mindre och det är en helt annan livskvalitet med boende här uppe.

Som chef för omsorgsförvaltningen tillträder Anna-Carin Stillfors den 26 augusti. Och det är något hon ser fram emot.
– Jag är jätteglad att få den här möjligheten såklart. Det finns en del att ta tag i, men också mycket som är välfungerande.

Vad har du för ambitioner med jobbet?
– I början vill jag besöka verksamheterna och prata med dem som jobbar. Jag vill skapa mig en bild av de verksamheter som jag kommer att ha ansvar för; både inom vård, omsorg och hela socialtjänsten.

Anna-Carins Stillfors berättar att omsorgsförvaltningen är stor, med runt 800 medarbetare och att den i Avesta kommun, står på två ben som ligger under samma förvaltning. I den ena delen ingår vård och omsorg; bland annat äldreomsorgen. Och i den andra ligger bland annat socialtjänsten, individ- och familjeomsorgen och LSS.
– Det är väldigt viktiga verksamheter. Jag behöver lära känna dem, ledningsgruppen och politiken.

Hur ska du ta dig an uppdraget?
– Jag ska fortsätta att utveckla de här verksamheterna. En utmaning som är generell för alla kommuner är att många blir äldre. Vi behöver mer kompetens. I mitt uppdrag ligger också att kunna attrahera och rekrytera legitimerad personal till omsorgen i Avesta kommun. Att få folk att vilja jobba här, avslutar Anna-Carin Stillfors.

Det här är Anna-Carin
Ålder: 41 år.
Bor: I Avesta.
Familj: Sambon Daniel och barnen Vilhelm, 10 år, och Frank, 8 år, samt hunden Heidi.
Ser på tv: Husdrömmar.
Senast sedda film: Senaste Beckfilmen.
Bok på nattduksbordet: ”Handbok för högkänsliga” av Åsa Vikman och Malin Lindelöws: “Vald på en tiondels sekund”.
– Den handlar om kompetensbaserad rekrytering. När man tar in en person i rummet skapar man sig en uppfattning snabbt, som inte är så bra i alla lägen. Det är bättre att titta på kompetens och tidigare erfarenhet, säger Anna-Carin.

[YouPlayPlaylistPlayer video="2847" floating="3" ap mute pl=764 nt=10]
Facebook

Populärt på webben

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!