ANNONS

En ny föreställning med Gunilla Bergströms älskade barnbokskaraktär Alfons Åberg spelas på Folkets hus i Säter den 21 maj.
Foto: Pär Sönnert och Bok-Makaren AB

Föreställning med Alfons Åberg spelas på Folkan: “Som en kär gammal vän”

SÄTER Under våren har en ny föreställning med Alfons Åberg satts upp och turnerat runt om i Sverige. Den 21 maj spelas föreställningen på Folkets Hus i Säter.

Den nyskrivna föreställningen heter Kompis med Alfons Åberg? Ayla Kabaca läser och gestaltar föreställningen som bygger på tre av Gunilla Bergströms böcker om Alfons Åberg.
Föreställningens övergripande tema är kamratskap, precis som i böckerna. Alfons och hans kompisar leker tillsammans och ställer upp för varandra men ibland blir det bråk och de blir ovänner för en stund.

Alfons Åberg: Illustration: Bok-Makaren AB

Ayla Kabaca läser och gestaltar böckerna, understödd av projektioner, enkel rekvisita och stämningsmusik.
– För mig är Alfons en kär gammal vän som varit med mig under hela min uppväxt och även upp i vuxen ålder. Det ska bli så roligt att få träffa barn runtom i hela Sverige och presentera historierna om Alfons och hans vänner på mitt sätt, säger Ayla Kabaca, i ett pressmeddelande.

Ayla Kabaca läser och gestaltar böckerna om Alfons Åberg. Foto: Peter Hagström

Barn känner kanske igen Ayla Kabaca från bland annat SVT:s Barnkanalen, med Barnens Allsång på Skansen. 2017 mottog hon barnkulturpriset Alfons-Bokalen.
Föreställningen hade urpremiär den 1 april 2022 i Bagarmossens Folkets Hus och spelas i samarbete med Bok-Makaren. Lördagen den 21 maj är det dags för ett besök på Folkan i Säter.

Artikeln publicerades i Lokalt i (Hedemora/Säter) nr 19, 2022.

Facebook

ANNONS

ANNONS