Logotyp Lokalt i Dalarna - Dalarnas största gratistidning
fotboll

En målrik fotbollspremiär

LUDVIKA/SMEDJEBACKEN. Fem mål! Smedjebackens FK:s nyförvärv William Klasén visade direkt att han kommer att bli en viktig spelare under division 5-säsongen. Premiären på bortaplan mot Amsbergs SK vanns med 7–2 efter en urladdning i andra halvlek.

Ni minns kanske hur fjolåret slutade för Smedjebackens FK? I sista omgången skulle ”bara” jumbon Östansbo IS besegras för att avancemanget till division 4 skulle fixas.
Det var dukat för fest på Herosvallen inför den stora publiken. Men partyt ställdes in när Östansbo vann med 3–2 och tog sin enda seger säsongen 2023.

Nu har jakten på dalafyran inletts för SFK och premiären blev lyckad – 7–2 (2–2) mot Amsbergs SK på bortaplan. De 80 åskådarna fick se en riktig urladdning av Smedjebacken i andra halvlek och nyförvärvet från Fagersta Södra, William Klasén, stod för fem av målen. Målskytt var även Sami Kazemi.
Noteras kan att det var tangerat målrekord för 29-årige Klasén. Ifjol gjorde han fem mål och det var i fjol med Fagersta Södra i segermatchen (7–0) mot Dala-Järna IK.
I nästa match, söndag den 5 maj, ska SFK hemma möta Korsnäs IF:s U-lag.

William Klasén, Smedjebackens FK, fixade fem mål i premiären. Foto: SFK

Lika bra gick det inte för Ludvika FK i klubbens allra första match i femman – förlust med 1–3 mot FK Romme Krona efter sent mål av Don Beni Stephane Muhoza. Ny match söndag den 5 maj – då borta mot Ulfshyttans IF.
I division 4 åkte Nyhammars IF på en riktig smäll i första omgången – 0–7 borta mot IFK Mora som ifjol spelade i division 3.
Hemmapremiär är det fredagen den 3 maj mot Slätta SK:s U-lag.

I division 6 västra inledde IF Vulcanus på ett imponerande sätt när de hemma vann med 7–0 mot IF Nornan inför 30 åskådare. Målskyttar var Liam Pettersson-Huikko (fyra), Loke Nilsson, Matti Eriksson och Christoffer Mandell.
Även Östansbo IS inledde bra och vann med 5–1 hemma mot Nyhammars U-lag. Målskyttar var Arvid Källström (två), Arvid Folkesson, Loke Gustafsson samt ett självmål. Nyhammars mål gjordes av Dawit Kesete.

Förlust blev det för IFK Grängesberg, 2–3, hemma mot Vansbro AIK efter mål av Isak Hagström och Gert-Owe Andersen. På söndag, den 5 maj, väntar IF Nornan på bortaplan.
Nystartade Ludvikaklubben Red Sea FK spelade sin första match i onsdags borta mot Insjöns IF.

I damtrean inledde Smedjebackens FK på ett lysande sätt när de borta vann mot Leksands IF med 6–0 (1–0) efter en urladdning i andra halvlek
Johanna Johansson, Tove Eriksson och Jennifer Jonasson gjorde två mål vardera.
Hemmapremiär är det på tisdag, då mot Sollerö IF.