Logotyp Lokalt i Dalarna - Dalarnas största gratistidning
Falu BS F15-lag tog tåget till Hamburg för fyra dagars intensiva äventyr i fotbollens namn. “Tjejerna har svarat för en riktigt häftig insats”, säger tränaren Magnus Hentzell.
Foto: Privat

Mäktigt utlandsäventyr för lokalt ungdomslag

FALUN/HAMBURG. Falu BS F15-lag är nu hemkomna från ett äventyr för livet, med fotbollen som främsta tema. Pengarna till resan kämpade tjejerna ihop på egen hand och som färdmedel valde man ett gröntonat alternativ i form av tåget. – Väldigt kul att alla fick chansen att hänga på utan att behöva betala något extra, säger Magnus Hentzell som är en av lagets tränare.

Totalt 21 Falu BS-tjejer i åldrarna 14–16 år plus 5 tränare och 2 föräldrar.
En stor och inte minst fotbollsälskande helhet som nu är åter på hemmaplan i Falun efter ett gemensamt äventyr utomlands.

Resan gick till tyska Hamburg och detta via räls och nattens stämningsladdade mörker.
– Tjejerna valde bort flyget. Vi tog i stället nattåget till Hamburg för fyra dagar av att tänka, vara, spela och leva fotboll, skrattar Magnus Hentzell.
På plats i den tyska storstaden körde Falugänget full fart mellan träning, match och besök på St. Paulis hemmaarena.

Magnus vittnar om en mycket intensiv resa med högt tempo och mängder av spännande upplevelser för klubbens unga adepter.
– Det blev spel, träning och nya kompisar i klubben Walddörfer. Träning ihop, mixade matcher och till slut en match lag mot lag.
– Efter picknick tillsammans blev det teknikring och ren fotbollsglädje med spontan fotboll. Walddörfer är dessutom kanske ett lag som i framtiden vill komma till Falun, fortsätter han kring resans många goda energier.

Det var fotboll för hela slanten på menyn när Falu BS F15 plockade med sig dobbskor och fin gemenskap till tyska storstaden Hamburg. Foto: Privat
Det var fotboll för hela slanten på menyn när Falu BS F15 plockade med sig dobbskor och fin gemenskap till tyska storstaden Hamburg. Foto: Privat

St. Paulis A-herrar vann förra helgen mot tabelljumbon Osnabrück med 3–1 och säkrade därmed avancemang till Bundesliga.
Då blott klubbmedlemmar gavs chans att köpa biljett såg Faluligan ej matchen, men nåddes av det öronbedövande jublet nära Millerntor-Stadion.

Hentzell låter meddela en för F15-laget framträdande anda och arbetsmoral som återspeglas både på planen och vid sidan av densamma.
– Tjejerna har svarat för en riktigt häftig insats inför den här resan. De har utfört trädgårdsarbete, packat varor och paket, sålt kakor och lotter… det är nästan enklare att nämna vad de inte gjort, skrattar en stolt tränare.

Magnus och övriga i ledar- och föräldrastaben gläds åt att just detta hårda arbete gav samtliga lirare möjlighet att hänga på till Tyskland.
– En tjej var uttagen för spel i Dalalaget och stannade därför hemma för att förvalta den fina möjligheten. I övrigt var alla med på resan, och det känns väldigt kul att alla fick chansen att hänga på utan att behöva betala något extra.

Utöver träningar och matcher har de unga Falutalangerna också insupit Hamburgs färgstarka försommarmiljöer. Foto: Privat
Utöver träningar och matcher har de unga Falutalangerna också insupit Hamburgs färgstarka försommarmiljöer. Foto: Privat

Med minnesvärda dagar i nära åtanke har Falu BS F15 nu ytterligare driv i steget inför säsongsfortsättningen.
Magnus Hentzell hälsar att lagets insats imponerar. I detta märks alltifrån gemenskap till fotbollslycka och val av ett lite miljösnällare färdsätt.

På det hela taget många positiva element i ett ungdomslag.
– Det är sådant som bidrar till att hålla samman en fin grupp, framhåller Magnus.

Fler ögonblick från Falulagets fotbollsladdade Tysklandstripp
Foto: Privat
[YouPlayPlaylistPlayer video="2847" floating="3" ap mute pl=764 nt=10]
Facebook

Populärt på webben

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!