Michael Gustavsson, föreståndare för Vasahallen, (till vänster), och Mikael Gråbo (M), ordförande i bildningsnämndens kultur- och fritidsutskott i Hedemora, kastade de första kloten i den nyinvigda bowlinghallen. Foto: Pär Sönnert
Foto: Pär Sönnert

Bowlinghallen i Vasahallen nyinvigdes

HEDEMORA. Vasahallen Bowling har nu invigts. Anläggningen drivs sedan i somras av Hedemora kommun och nu är allt på plats. “Vi får prova oss fram till en början”, säger Niclas Nordahl, avdelningschef på bildningsförvaltningen.

Den nyrenoverade bowlinghallen var full av ballonger och annan pompa och ståt på invigningsdagen. Besökarna kunde bland annat titta på konstnären Benny Halldins vackra vägg- och pelarmålningar, flera med motiv från Hedemora och bowlingens värld.
– Det här känns gott, att äntligen få släppa ner allmänheten här. Kul att komma med något positivt i dessa tider, säger Michael Gustavsson, föreståndare för Vasahallen.

Michael Gustavsson och Mikael Gråbo nyinviger bowlinghallen i Hedemora
Mikael Gråbo (M), som är ordförande för bildningsnämndens kultur- och fritidsutskott, klippte det symboliska invigningsbandet. Till vänster: Michael Gustavsson, föreståndare för Vasahallen. Foto: Pär Sönnert

Föreningar och ungdomsstödjare, med ungdomar, fick spela den första tiden innan det blev allmänhetens tur.
– Nu rullar det i gång på allvar. Bokningssystemet fungerar som det ska och vi har kiosk och personal på plats, säger Michael Gustavsson.

Senaste gången som Lokalt i var nere i bowlinghallen, i början av september, var arbetet med att ställa allt i ordning i full gång. Då som nu var Niclas Nordahl på plats.
– Det känns bra att kunna göra detta rejält, så att det inte blir något halvdant. Det har varit en utmaning att få datorerna att fungera med bokningssystemet men nu fungerar allt. För min del är det mest spännande att se vad det blir för intäkter i detta, säger Niclas Nordahl.

Michael Gustavsson, föreståndare för Vasahallen
“Det här känns gott, att äntligen få släppa ner allmänheten här”, säger Michael Gustavsson, föreståndare för Vasahallen. Foto: Pär Sönnert

Föreningar har kunnat hyra in sig i hallen sedan en månad tillbaka.
– Det kan dock inte spelas några matcher förrän i december. Och nu kan allmänheten vara här, på fredagar och lördagar till en början. Sedan får vi se vad vi landar i. Skolan kommer att kunna boka tider för sina elever och det blir många tider för föreningarna. Bowlingintresset är stort bland pensionärer så vi har fått utöka tiderna där, säger Niclas Nordahl.

Mikael Gråbo
“Det här känns roligt”, säger Mikael Gråbo om att nyinviga bowlinghallen i Vasahallen. Foto: Pär Sönnert

Mikael Gråbo (M), som är ordförande för bildningsnämndens kultur- och fritidsutskott, klippte det symboliska invigningsbandet.
– Det här känns roligt, säger Mikael Gråbo om invigningen.
Sedan kastade han, samtidigt med Michael Gustavsson, de första kloten i den nyinvigda hallen. Någon strike blev det dock inte för någon av herrarna, så mycket kan Lokalt i avslöja…

Bowling i Vasahallen
Hedemorakonstnären Benny Halldin har gjort flera häftiga väggmålningar i bowlinghallen. Här är en av dem. Foto: Pär Sönnert

 

Bowling i Vasahallen
Vasahallen Bowling invigdes fredagen den 17 november. Foto: Pär Sönnert
Facebook

Populärt på webben

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!

ANNONS