ANNONS

Me and the boys är ett nybildat coverband som spelar allt från Monica Törnell till Bruce Springsteen. Trots pandemin ser de ljust på framtiden. “Framåt maj, juni tror vi på mer spelningar”, säger pianisten Jhonny Barkgård.
Foto: Karin Diffner

Nybildat band siktar framåt

BORLÄNGE/LUDVIKA/FALUN. Även om pandemin sätter en del käppar i hjulet så ser det nybildade bandet Me and the boys ljust på framtiden. – Det är spännande att se vad som kommer att hända, säger Jhonny Barkgård som spelar piano.

Det är en slaskig onsdagskväll och från ett radhus på Gylletäppan i Borlänge strömmar pianoklink och gitarrstämmande ut. Det är det nybildade bandet Me and the boys som ska repa.
“The boys”, grabbarna, har strålat samman från Ludvika och Borlänge, men “Me”, själva sångerskan eller Tove Sundberg som hon heter har inte kommit än.
– Jag ska bara åka och hämta henne vid bussen. Hon kommer från Falun, säger Ulf Öster som äger vardagsrummet som för dagen förvandlats till replokal.

Gänget har tidigare spelat var och en i olika konstellationer. Jhonny Barkgård har till exempel ett förflutet i dansbandet Chapelle, Peter Enström och Thomas Midemyr spelar också i Taylor Hill Station.
De tre var också de enda som kände varandra från början och ville börja spela tillsammans.
– Vi annonserade efter en sångerska och då svarade Tove, berättar Jhonny.
Ulf “hittade” de nästan av en slump eftersom han bygger så kallade cajoner, peruanska slagverksinstrument.
– Jag frågade om Ulf visste någon som kunde spela cajon i vårt band. Och då svarade han: “Jag kan prova själv”, berättar Thomas.

Sagt och gjort. De fem musikerna träffades en kväll i september för att snacka ihop sig och sedan var Me and the boys bildat.
Medlemmarna beskriver sig själva som ett “unplugged band som spelar soft musik för en lite äldre publik”.
– Vi är väl inget partyband utan syftet är att spela välkända covers till sittande publik som på restaurang, födelsedags- eller personalfester, säger Jhonny.
Sedan i höstas har gänget repeterat ihop ett 20-tal låtar och spelat en gång på Gamla Elverket i Falun. Förra helgen spelade bandet på House of Blues i Borlänge.
– Vi hade en annan spelning inbokad också på ett jubileum, men den blev inställd på grund av pandemin, berättar Peter.
Just pandemin har satt några käppar i hjulet för det nybildade bandet som ändå tror på framtiden.
– Det är ju tuffa tider nu, men framåt maj-juni tror jag det släpper och vi kan börja få mer spelningar, säger Jhonny.
Tills dess fortsätter gänget att repa på och satsar även på att göra några enklare inspelningar för att marknadsföra sig.

Fotnot: På lokalti.se finns ett smakprov från bandets repetition hemma hos Ulf Öster i Borlänge.

Bandmedlemmarna kommer från Borlänge, Ludvika och Falun och heter från vänster: Ulf Öster, Peter Enström, Jhonny Barkgård, Tove Sundberg och Thomas Midemyr.

Fakta/Me and the boys
Bandet består av:
Tove Sundberg, 41 år, sjuksköterska från Falun, på sång.
Ulf Öster, 65 år, pensionär från Borlänge som spelar cajon.
Peter Enström, 53 år, klinisk adjunkt från Borlänge som spelar gitarr.
Thomas Midemyr, 56-årig snickare från Borlänge som spelar bas.
Jhonny Barkgård, 57-årig operatör från Ludvika som spelar piano.

Facebook

ANNONS

ANNONS