ANNONS

Malva Gidlöv och Johanna Larsson är två av tjejerna som började spela bowling tack vare vinterns skolprojekt.
Foto: Privat

Nu ser bowlingen fram emot den stundande säsongen

HEDEMORA. Öppet hela sommaren – det är något som bowlinghallen i Hedemora lyckats haft. Nu ser man fram emot starten för säsongen 2021/22. – Förhoppningen är att vi ska komma tillbaka med skolbowlingen, berättar Lars-Göran ”Larsa” Hallström.

Hedemora Bowling är en av få bowlinghallar i Sverige som har kämpat för att ha öppet trots den pågående pandemin. Hallföreståndaren Åke Dahlman tyckte att det var bättre att ha öppet för ett mindre antal i stället för att ha stängt helt å hållet.
Tack vare ett bra samarbete med Niklas Arfs på samhällsbyggnadsnämnden, och den positiva inställningen från Hedemora kommun, så har man kunnat hålla öppet, och till och med börjat förbereda sig inför kommande start igen på ett bra sätt.
Bowlinghallen har haft öppet hela sommaren och tack vare den nyrenoverade ventilationen har bowlinghallen blivit ett bra tillhåll oavsett om det varit väldigt bra väder, eller lite dåligt väder. Fler och fler hittar ner till hallen, och nu när vi kommit in i augusti månad börjar aktiviteterna för föreningarna att så smått starta upp igen.
– Vi har haft besök från spel-sugna bowlare från hela Mellansverige och det är jätteroligt att de hittar till oss, berättar Åke Dahlman.

Team Swedenspelaren Annelie Blomqvist har besökt Hedemora Bowling med jämna mellanrum för att intstruera ungdomarna. Foto: privat

Under augusti börjar bowlinghallen öppna upp mer och mer då föreningarna började köra igång i mitten på månaden.
– Vi har tjuvstartat lite med onsdagstävlingar förde över 65 år under tre veckor där vi bjuder in till lite tävlingsspel. Vi kör tre olika tävlingsformer och avslutar med en singeltävling för både dam- och herrspelare. Vi har även kört några träningsdagar för unga bowlare där vi bjudit in tränare från bowlingförbundet, samt haft besök av spelare från Team Sweden för att hjälpa våra unga bowlare i säsongs-starten, berättar Lars-Göran ”Larsa” Hallström, ungdomsansvarig i BK Granen.

Ia Dahlström och Gunborg Palmberg Hedemora PBK segrade i den första 65 plu-tävlingen i augusti före Bo Klingsmoo och Per-Arne Wahlgren, Sala PBK. Foto: Privat

En annan målgrupp som startat sin verksamhet lite tidigare är BK Granens träninggrupp för funktions-hindrade, ”Björnligan”, som äntligen får komma ut igen i samhället. Glädjen att få spela bowling igen går inte att ta miste på hos dessa spelare, som lidit väldigt mycket under pandemin med isolering som nu löser upp tack vare vaccinering.
Under september hoppas bowlinghallen att det är full fart på verksamheten igen, även om viruset håller sig kvar i samhället.
– Tack vare vaccineringen hoppas vi att vi tillsammans med de aktiva kan hålla Folkhälsomyndighetens restriktioner även om de nuvarande behålles lite längre än de tänkte från början, säger Hallström.

Thomas Last är en av 20-talet spelare i “Björnligan” som har tränat hela sommaren på tisdagarna. Foto: privat

Det blir även start för den populära Hemköpsligan, som är en lokal serie för tvåmannalag i tre olika divisioner som spelas på måndagkvällar med start i september. Planeringen är också att det ordinarie seriespelet drar igång för BK Granen, Hedemora UB och Hedemora PBK.

Hedemora Bowling har tillsammans med Ung Fritid, Fun camp och Vasaskolan skapat många aktiviteter för ungdomar i tonåren och bowlingen är en uppskattad aktivitet.
– Förhoppningen är att vi ska komma tillbaka med skolbowlingen för årkurs 7-9, som vi körde förra hösten, där samtliga klasser fick spela bowling på idrottslektionerna. Tack vare projektpengar från Södra Dalarnas Sparbank och RF SISU Dalarna kunde vi genomföra detta projekt och vi hoppas genomföra detta även denna säsong, säger ”Larsa Hallström” i BK Granen.

Facebook

ANNONS

ANNONS