Lennart Mångs
Kommunstyrelsens ordförande Lennart Mångs (M) blev överraskad när han läste om vad Kerstin Lundh sagt om hur Miljöpartiet resonerar i frågan om förslaget på den nya skolorganisationsplanen. “Ska man ha ett samarbete så bör man prata med sina samarbetspartier först, hur man resonerar i vissa frågor. Det har de med all tydlighet fått reda på nu, de vet vad vi tycker om detta”, säger Lennart Mångs.
Foto: Sara Flodin

Mångs om MP:s utspel: “Olyckligt att de inte pratar med oss först”

HEDEMORA. Kommunstyrelsens ordförande Lennart Mångs (M) blev överraskad när han läste om vad Kerstin Lundh sagt om hur Miljöpartiet resonerar i frågan om förslaget på den nya skolorganisationsplanen. “Det är olyckligt att de inte pratar med sina samarbetspartier om detta först”, säger Lennart Mångs.

På ett möte i Garpenberg nyligen deltog bland annat Kerstin Lundh, som sitter på Miljöpartiets enda mandat i Hedemoras kommunfullmäktige.
Södra Dalarnes Tidning har rapporterat att Lundh under mötet sagt följande: “Som situationen är nu, att man ska lägga ner Stjärnsunds förskola och Garpenbergs skola, det går vi inte med på”.

Dessutom förklarade Lundh att övriga partier i majoriteten, Moderaterna och Socialdemokraterna, inte hade informerats om MP:s syn på frågan ännu. “De har ingen aning. De får läsa det i tidningen. Vi träffade dem i förra veckan. Då hade vi inte träffat föräldrarna, varken i Stjärnsund eller Garpenberg. Vi har fått ny kunskap sedan dess”, sade Lundh enligt Södrans rapportering.

Lokalt i har sökt Kerstin Lundh som inte vill ge några fler kommentarer om detta innan MP har haft ett medlemsmöte den 4 december. “Du är välkommen att höra av dej efter det då jag har mer kunskap”, skriver Lundh i ett mejl till Lokalt i.

Lennart Mångs svarar dock på Lokalt i:s frågor.
– Jag tycker att det är olyckligt att de (Miljöpartiet) inte pratar med sina samarbetspartier om detta först, innan de går ut i media med uppgifterna, säger Lennart Mångs.

Läs även: Skolor och förskolor föreslås läggas ner: “Svårt och smärtsamt beslut”

Läs även: I backspegeln: Nedläggningshot, protester och en politisk vändning

John Steen, Lennart Mångs (M) och Ann-Marie Stenberg Carlsson (S).
Enligt planen för ny skolorganisation i Hedemora kommun föreslås skolorna i Västerby och Garpenberg läggas ner, liksom förskolan i Stjärnsund samt en av förskolorna Tunet eller Stallgården i Hedemora. Bilden togs vid pressträffen där planen presenterades. Från vänster: bildningschefen John Steen, kommunstyrelsens ordförande Lennart Mångs (M) och kommunstyrelsens 1:e vice ordförande Ann-Marie Stenberg Carlsson (S). Foto: Pär Sönnert

Har du pratat med Miljöpartiet om det som sades på mötet i Garpenberg?
– Ja, i fredags (läs den 17 november) hade jag och kommunalrådet Ann-Marie (Stenberg Carlsson, S) ett möte med Kerstin Lundh och Leif Stenberg (även han från Miljöpartiet).

Vad sade ni på mötet?
– Vi talade om för dem att vi tyckte att det var olyckligt att de hade gjort på det sättet. Ska man ha ett samarbete så bör man prata med sina samarbetspartier först, hur man resonerar i vissa frågor. Det har de med all tydlighet fått reda på nu, de vet vad vi tycker om detta. Mer än så vill jag inte säga i nuläget, säger Lennart Mångs.

Vad händer nu?
– Än så länge är jag inte orolig för att det blir något annat än enligt förslaget. Vi håller vår tidplan där ärendet ska tas upp i kommunstyrelsen den 28 november och i kommunfullmäktige den 12 december.

Påverkar det här ert samarbete i majoriteten med Miljöpartiet på något sätt?
– Nej, inte som jag ser det, säger Lennart Mångs.

Läs även: Stor ilska över förslaget att lägga ner skolor: “Det är ett urdåligt beslut”

Läs även: Skolnedläggningarna ett steg närmare att bli verklighet: “Känsliga frågor”

Facebook

Populärt på webben

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!

ANNONS