ANNONS

Trailloppet Alpe de Bispberg anordnades för andra gången den 11 september och arrangemanget blev väldigt lyckat. Här ses ett par av deltagarna.
Foto: Privat

Lyckad fortsättning för Alpe de Bispberg: “Vi fick bästa tänkbara väder”

Vädret var optimalt när den andra upplagan av trailloppet Alpe de Bispberg avgjordes, den 11 september. “Disigt och runt 15 grader, det var ideala förhållanden att springa i”, säger Tommy Jansson, en av arrangörerna.

I fjol avgjordes Alpe de Bispberg för första gången. Efter starten vid Solvarboravinen gick deltagarna i mål uppe på Bispbergs klack, efter 17 kilometers löpning eller promenad. I år blev sträckan något annorlunda och längre, totalt 21 kilometer.
– Vi körde målgången i Säterdalen i stället. Det blev lättare att organisera än uppe på bergstoppen, där det inte finns några parkeringar. Ett stort tack till familjen Jansson, som driver nöjesdelen i Säterdalen. De stängde den sista augusti men öppnade lite extra för oss, säger Tommy Jansson.

Arrangörsstaben, bestående av Tommy Jansson, Calle Jansson, Elias Jansson och Sara Granholm, var väldigt nöjda med arrangemanget. Foto: Privat

Vädermässigt var det de bästa tänkbara förutsättningarna.
– Det blev det bästa vi kunde tänka oss. Disigt och runt 15 grader, helt perfekt. Sedan kom regnet när vi hade packat ihop allt och var på väg hem. Vi hade en jäkla tur md vädret i år med, säger Tommy Jansson.

160 deltagare var anmälda och mellan 130 och 140 kom till start.
– Vi skulle nog kunna klara att släppa på 100-150 till utan att arrangemanget kräver så mycket mer jobb. Det hänger lite på vad länsstyrelsen säger, det är trots allt ett naturreservat som vi springer genom.

Till vänster: Tommy Jansson. Till höger: Actionbild från loppet.  Foto: Privat

Redan dagen efter loppet ställdes frågan i Alpe de Bispbergs Facebookgrupp om hur man anmäler sig till nästa års lopp.
– Vi vill gärna köra ett år till men har inte fattat något beslut om det ännu. Vi i arrangörsstaben jobbar ju heltid med andra saker och gör detta helt ideellt. Det är en vansinnigt kul grej att arrangera detta, ett lopp i den här fina miljön. Och så vill vi visa upp byn Bispberg också, där byborna går ut och hejar på löparna. Några av byborna spelar även musik längs vägen, säger Tommy Jansson.

Årets lopp blev längre än fjolårets och sammanlagt 21 kilometer med start i Solvarboravinen och målgång i Säterdalen. Foto: Privat

Han nämner att det skulle gå att utöka arrangemanget med fler sträckor.
– 21 kilometer är ju rätt mastigt, så vi skulle kunna dra om banan och dela upp det lite. Vi får se, säger Tommy Jansson.

Artikeln publicerades i Annonsbladet Dalarna (Hedemora/Säter) nr 38, 2021.

Facebook

ANNONS

ANNONS