Per Wikström och Peter Sundlöf från Stjernsunds brygghus bjuder tillsammans med Fredrik Swahn och Skördefesten in till öl, mat och musikfestivalen Fröjda i Smedjan i Stjärnsund.
Foto: Mikael Eriksson

Lokal festival under Skördefesten

STJÄRNSUND. Södra Dalarna får nu en öl, mat och musikfestival. I samband med Skördefesten så arrangeras festivalen, som fått namnet Fröjda, i Smedjan i Stjärnsund.

Tillsammans arrangerar Stjernsunds Brygghus, Skördefesten Södra Dalarna och Fredrik Swahn öl, mat och musikfestivalen Fröjda, en festival med lokal prägel. Och som namnet på festivalen antyder så kan man fröjda sig på mer än ett sätt i Smedjan i Stjärnsund lördag 7 september.
– Vi ville förlänga säsongen i Smedjan, säger Per Wikström som tillsammans med Peter Sundlöf driver Brygghuset i Stjärnsund.
Men man vill även uppmärksamma att Skördefesten i år firar tio år och förgylla jubileet lite extra. Festivalen har delats upp i ett eftermiddagspass och ett kvällspass.

Under festivalen kommer det att gå att provsmaka öl från fem lokala bryggerier. Förutom Stjernsunds Brygghus medverkar även Villovägens Bryggeri från Falun, Sahlins Brygghus och Mjelga Hantverksbryggeri från Borlänge samt Oppigårds Bryggeri från Hedemora.
Skördefesten svarar för maten och även den kommer att tillagas av lokala råvaror.
– Bland annat blir det helstekt gris, säger Per Wikström.

På Fredriks Swahns axlar har naturligtvis ansvaret för underhållningen lagts. Förutom Fredrik Swahn så kommer hans sidekick från sommaren i Smedjan Olle Tjern att medverka. De båda får förstärkning på scenen till kvällspasset av Stikko Per Larsson och stand-up-komikern Thomas Eriksson.

Det kommer även att vara en prisutdelning under kvällspasset. Enligt Skördefestens Olle Bengtsson så sker detta i samarbete med Södra Dalarnas Sparbank, och de som ska premieras är lokala hjältar som gjort viktiga gärningar för lokal samhället.
Årets upplaga av festivalen är lite av ett provår men Peter Sundlöf säger:
– Slår det väl ut kommer detta att bli en årligt återkommande festival.

 

Publicerad i Annonsbladet (Hedemora/Säter) vecka 36 2019.

Facebook

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!

ANNONS