Logotyp Lokalt i Dalarna - Dalarnas största gratistidning
fotboll

Krylbo IF och Skogsbo-Avesta IF inledde sexan med seger

AVESTA. Uppskjutet för Avesta AIK, segrar för Krylbo IF och Skogsbo-Avesta IF samt förlust för övriga lag. Så kan vi sammanfatta den första helgen för fotbollslagen i Avesta kommun.

Avesta AIK fick sin premiär i dalafyran mot Malungs IF uppskjuten.
Nu blir det i stället hemmamatchen mot Sundsborns GoIF som blir första matchen. En match som spelas på fredagskvällen.
I samma serie inledde Skogsbo-Avesta IF med en förlust mot Tunabro IF, 1-4 (mål: Viggo
Meerits).

I division 5 föll nykomlingen Fors IK med 3-4 mot Amsbergs SK efter mål av Patrik Hammarström 2 och Per-Erik Andersson.
Krylbo IF är nykomling i division 6, senast de spelade på den nivån var 2013. KIF fick också en lysande start när Gustafs GoIF besegrades med 4-0 efter 1-0 i paus.
Sirak Zewenggal stod för tre av dessa och dessutom var det ett äkta hattrick, det vill säga tre mål i följd och på 17 minuter. Målskytt inför 40 åskådare blev även Daniel Andersson.

Horndals IF spelar i samma serie och föll med 2-8 mot Långshyttans AIK. ”Tröstmålen” stod Måns Karlsson Mård (1-3) och Ossy
Nylander (2-4) för.

I division 7 inledde Krylbo IF:s U-lag med en förlust, 3-5, mot Söderbärke GoIF hemma och Skogsbo-Avesta/Fors IK:s U-lag föll med 2-3 borta mot Säters IF:s U-lag.

I damernas division 3 föll Avesta AIK sin premiär hemma mot Smedjebackens FK med 0-2.
Skogsbo-Avesta IF spelar i division 4 och i onsdags spelade de sin första match, mot Bjursås IK på bortaplan. En match som Saif vann med 7-0 efter ledning med 4-0 i paus.
Noteras kan att Emelie van Wijhe gjorde de tre första målen, det vill säga ett hattrick, inom loppet av 19 minuter.
Övriga målskyttar var Filippa Englöf 2, Agnes Törnroos och Ella Nykvist.