ANNONS

Kommunalrådet Mats Nilsson (S) framför den yta på Säters IP där multiarenen förmodligen kommer att placeras. “Det skulle binda samman IP med motionscentralen ännu mer”, säger Nilsson.
Foto: Pär Sönnert

Här kan nästa multiarena byggas: “Bra för Säters ungdomar”

SÄTER. Efter att multiarenor byggts i både Stora Skedvi och Gustafs är det snart dags för Säter. Politikerna är överens om att den bästa placeringen för arenan är på Säters IP. – Vi hoppas att det ska bli ett tillhåll för ungdomar, men på ett positivt sätt, säger kommunalrådet Mats Nilsson (S).

De senaste åren har multiarenor byggts vid Stora Skedvi skola och vid Enbacka skola i Gustafs. Nu är det Säters tur.
– I valrörelsen 2018 lovade vi att bygga multiarenor i Gustafs, Stora Skedvi och Säter. Nu är två av arenorna på plats och vi har börjat kika på en även i Säter. Vi tänker oss en liknande som de andra, samma storlek och så, säger Mats Nilsson.

På området längst upp mot träden är det tänkt att multiarenan ska placeras.

En multiarena är en liten idrottsarena där det går att spela basket, fotboll, innebandy och andra sommarsporter. På vintern går det att spola is på arenan.
– Det går att spela många sporter, det är egentligen bara fantasin som sätter stopp. Vi hoppas att det här ska bli ett tillhåll för ungdomar, men på ett positivt sätt där rörelse står i centrum, säger Mats Nilsson.
Under utredningsarbetet har flera platser diskuterats för placering av multiarenan.
– Till slut stod det mellan IP och Gruvplan, ovanför Säterdalen. Men på Gruvplan finns det planer på att bygga en skateramp, det pågår en utredning om det, så då fastnade vi för IP, säger Mats Nilsson.
Kommunen har redan avsatt pengar för bygget.
– Vi kunde söka bidrag för multiarenan i Stora Skedvi och ska försöka söka bidrag även för denna. Därför är det svårt att säga vad det kommer att kosta kommunen, men arenan i Skedvi kostade oss 700 000 kronor och om vi får bidrag även för den här arenan så bör det landa på något liknande, tror Mats Nilsson.

“Vi hoppas att multiarenan ska bli ett tillhåll för ungdomar, på ett positivt sätt”, säger Mats Nilsson.

Placeringen för multiarenan på Säters IP är inte spikad men förmodligen blir arenan i det ena hörnet, bakom konstgräsplanen och upp mot Hagavägen där motionscentralen finns.
– Det skulle binda samman Säters IP med motionscentralen lite mer. Just nu är det fastighetskontoret som har bollen och jobba med att ta fram underlag för byggnationen, säger Mats Nilsson som tror att investeringen kan gynna de idrottsföreningar som har verksamhet på Säters IP.
– Om barn och ungdomar som annars inte idrottar är här vid multiarenan och hänger så kan de ju vara med och prova på fotboll och friidrott, om föreningarna har verksamhet på IP samtidigt. Det här kommer att bli bra för Säters ungdomar, säger han.
När ska multiarenan vid IP stå klar?
– Vi har inte satt något datum för det, men under 2022 ska den absolut vara klar, säger Mats Nilsson.

Facebook

ANNONS

ANNONS