“Föreningen ska inte behöva lida mer”, säger fritidschef Anna-Lena Pligg och lovar att kommunen ska betala halva beloppet för korgarna. Foto: Sara Flodin
Foto: Sara Flodin

Frågan har hamnat mellan stolarna

AVESTA/KRYLBO. Ansvaret för basketbollkorgarna i Åvestadalshallen har hamnat ”mellan stolarna” säger fritidschef Anna-Lena Pligg.

– Vi på kommunen tycker att det är Gamla byns ansvar eftersom det är en fast installation och Gamla Byn anser att det är ett bidrag till en förening och att det då är vårt ansvar, förklarar hon.

Fritidschef Anna-Lena Pligg. Foto: Sara Flodin

När Lokalt i kontaktar Gamla Byns vd i ärendet ber Linda Nilsson om att få återkomma. När hon sedan gör det hänvisar hon frågan till fritidschef Anna-Lena Pligg.
– Det är något olyckligt som skett. Bägge parter har trott att detta var klart. Det här är en fråga, som av någon konstig anledning, ramlat mellan stolarna, förklarar fritidschef Anna-Lena Pligg som pratat med ansvariga på Gamla Byn efter samtal från Lokalt i:s reporter.
I samtalet påtalade Anna-Lena för Gamla Byns representant att detta var deras sak.
– Och han sa att det var vår ”sak”, men vi har kommit överens om att självklart ska föreningen få de här korgarna och kommunen hjälper till med att betala ut ett föreningsstöd. Vi tänker inte gå in i någon diskussion om vem som ska göra vad, utan vi löser det här med varandra. Föreningen ska inte behöva lida mer.
Anna-Lena tycker att det är otroligt sorgligt att Avesta Diamonds BBK fått vänta över ett år på korgarna.
– Nu ska vi lösa det här så fort som vi bara kan, lovar hon.

Facebook

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!

ANNONS