ANNONS

Emelie Backman visade vart skåpet skulle stå genom att slå sambon Jon Hanzén på detta hål. Jon konstaterade att han inte alls hade någon fördel av att ha byggt hindren till banan. Bangolfbanan öppnade i Sveaparken i centrala Hedemora lagom till skolavslutningarna.
Foto: Pär Sönnert

Fler aktiviteter i Sveaparken – bangolfbana har öppnat

HEDEMORA Lagom till skolavslutningarna öppnade en bangolfbana i Sveaparken. “Hindren var knepiga att få till”, säger initiativtagaren Jon Hanzén.

Planerna på att bygga en bangolfbana i Sveaparken i centrala Hedemora har Jon Hanzén haft länge, men av förklarliga skäl har det inte varit genomförbart förrän nu.
– Jag jobbade tidigare på miljö- och byggenheten och det skulle ju bli lite problematiskt om jag själv byggde en bana när jag jobbade med liknande frågor. Men nu har jag bytt jobb till kommunfastigheter och då kunde jag köra, berättar Jon Hanzén.

Tillsammans med sambon Emelie Backman, sin mamma och hennes man ska han driva bangolfbanan och kiosken i Sveaparken i sommar.
– Vi öppnade lagom till studenten och skolavslutningarna. I kiosken säljer vi glass och dricka men även lättare lunch som toast, korv och pannkakor. Tanken är att man ska kunna vara i parken en längre tid och inte behöva gå hem för att äta lunch, säger Jon Hanzén.

Banan har tolv hål och stålramarna hämtade Emelie i Östersund.
– Sedan har vi lagt på mattorna och så har jag byggt hindren. De var lite knepiga att få till. Vårt mål är att göra banorna tillgänglighetsanpassade så att man ska kunna sitta i rullstol och spela, säger Jon Hanzén.

Förhoppningen är att ha öppet alla dagar.
– Men kanske inte om det ösregnar. Vi får prova oss fram helt enkelt och vi hoppas att folk ska hitta hit. Dessutom vill vi hyra ut kubbspel, volleybollar och boulespel så att besökarna kan aktivera sig i parken. Det vore även kul med en liten frisbeegolfbana här, men där har jag inte fått gehör från kommunen ännu, säger Jon Hanzén.

Han har även konstaterat att han inte hade någon fördel av att ha byggt hindren.
– Vi hade en testrunda innan vi öppnade och jag kom sist, trots att jag har byggt alla hinder, säger Jon Hanzén som även fick ge sig mot sambon Emelie Backman när de provspelade ett av hålen vid Annonsbladets besök.

Artikeln publicerades i Annonsbladet Dalarna (Hedemora/Säter) nr 25, 2021.

Facebook

ANNONS

ANNONS