Stavhopp.
Armand Duplantis.
Foto: Dreamstime

Dalaidrottare nominerade till galan

DALARNA. Den 22 januari ska den 25:e upplagan av Idrottsgalan genomföras. Platsen är Friends i Solna och Dalarna har flera idrottare som är nominerade.

Det var 2000 som den första tv-sända Idrottsgalan genomfördes, då med bland andra Lars Frölander och Ludmila Engquist som vinnare. När utmärkelserna för idrottsåret 2023 ska delas ut är Dalarna representerat i flera klasser.

Tove Alexandersson. Foto: Arkivbild

Orienteraren Tove Alexandersson, Stora Tuna OK, är nominerad till Årets kvinnliga idrottare tillsammans med Isabelle Haak (volleyboll), Sandra Näslund (skicross) och Sarah Sjöström (simning).

I klassen Årets manliga idrottare är stavhopparen Armand Duplantis, med rötter i Avesta, nominerad. Konkurrenterna är Henrik von Eckermann (ridsport), Sebastian Samuelsson (skidskytte) och Daniel Ståhl (friidrott).

Lina Hurtig debuterade i A-landslaget 2014. Bilden är från 2017 när Sverige mötte Moldavien. Foto: Dreamstime

Damlandslaget i fotboll är nominerat till Årets lag och där ingår Avestatjejen Lina Hurtig. Nominerad är även bordtennislandslaget som vann EM-guld i Malmö och i laget ingick Borlängesonen Anton Källberg. Övriga är Vilma Bobeck och Rebecca Netzler (segling) och herrlandslaget (beachvolleyboll).

Slutligen så är Armand Duplantis nominerad till Årets prestation för sitt världsrekord vid Diamond Leaguefinalen i USA den 17 september. Då hoppade Mondo 6,23 meter

[YouPlaySinglePlayer video="2847,1874,389607" floating="3" ap mute nt=30]
Facebook

Populärt på webben

Reporter

Snabblänkar

ANNONS

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!

ANNONS