ANNONS

Gustav Björkman är mäklare på Fastighetsbyrån för de blivande bostadsrätterna som ska byggas i Mora by i Gustafs.
Foto: Pär Sönnert

Bostadsbygge i Mora by: ”Stort tryck på bostäder i Gustafs”

GUSTAFS I Mora by i Gustafs förbereds en byggnation av tolv nyproducerade bostadsrätter. “Det är stort tryck på bostäder i Gustafs och Mora by”, säger Gustav Björkman som är mäklare på Fastighetsbyrån för de blivande bostadsrätterna.

När Annonsbladet besöker platsen för bygget pågår ett markarbete. Dock inte för de blivande bostäderna.
– Nej, de håller på att ta bort ett gammalt vattentorn. Men parhusen ska byggas här, nedanför det gamla vattentornet, säger Gustav Björkman.

Säljstarten för de blivande bostäderna var den 27 september. Redan första dagen såldes hälften av bostäderna och ytterligare ett par ”paxades”. De tolv bostadsrätterna, som fördelas på sex parhus med två bostäder i varje, säljs till ett fast pris.
– Så det blir ingen budgivning. I stället är det först till kvarn. När man anmält sitt intresse så får man en plats i kön. De som visat intresse på förhand är framförallt barnfamiljer men även en del äldre par, säger Gustav Björkman.

En översiktsskiss över hur det kommer att se ut när parhusen är byggda. Husen i fråga ses längst ner, i mitten av bilden. Parhusen byggs av Framfast, som har byggt liknande boendeformer på andra platser i landet. Foto: Framfast

Bostadsrätterna är på 99 kvadratmeter vardera, fördelat på fyra rum och kök i 1,5-plan. Planerad inflyttning är i december 2022, enligt Fastighetsbyrån.
– Detta är en populär boendeform, som finns på flera platser i landet. Det här läget i Mora by är jättebra. Och det finns inte så många bostadsrätter i Gustafs. Just bostadsrätter har blivit väldigt vanligt att bygga den senaste tiden, säger Gustav Björkman.

Det har länge funnits ett stort intresse för bostäder i just Gustafs.
– Det är framförallt närheten till Borlänge som lockar med ett lantligt läge. Trycket är väldigt stort på bostäder i Gustafs och Mora by. Det är roligt för kommunen att man behöver ta fram planer för att bygga nya bostäder, säger Gustav Björkman.

Artikeln publicerades i Annonsbladet Dalarna, nr 40, 2021

Facebook

ANNONS

ANNONS