ANNONS

Den 14 augusti bjuder naturföreningarna i södra Dalarna in till en bioblitz i Säterdalen.
Foto: Pär Sönnert

Bioblitz hålls i Säterdalen

SÄTER. Lördagen den 14 augusti bjuder naturföreningarna i södra Dalarna in till en bioblitz i Säterdalen. Arrangemanget kan enklast beskrivas som en intensiv inventering av alla möjliga arter inom ett avgränsat mindre område.

Under dagen kan besökarna följa med på en rad naturvandringar där de, tillsammans med experter, upptäcker Säterdalens artrikedom.
”Dagen börjar och slutar med våra flygande vänner, först fågelexkursion och sist fladdermusvandring och möte med nattens fjärilar. Däremellan bjuds du in till möten med våra pollinatörer, dalens flora, svampar och lavar, livet i vattnet och Säterdalens geologi. Under dagen anordnar Naturskyddsföreningen och Natursnokarna aktiviteter för barn vid Bioblitzens basläger”, skriver Biosfärområde Älvlandskapet Nedre Dalälven, en av arrangörerna, på sin hemsida om arrangemanget.
Programmet pågår mellan klockan 8.30 och 22.00 på kvällen under lördagen och innehåller punkter som svamptur, våra pollinatörer, floravandring, liv i vattnet, källor och naturgeografi i Säterdalen samt lavar i Säterdalen
Fotnot: Mer information om bioblitzen finns på www.nedredalalven.se

Facebook

ANNONS

ANNONS