ANNONS

Växlar spår tillbaka till Borlänge

BORLÄNGE. Borlängekoncernen Scandinavian Track Group (STG) har återigen fått lokala huvudägare. Patrik Stenberg och Henrik Svensson har köpt aktiemajoriteten.

– Nu får vi större möjligheter att själva bestämma hur verksamheten ska utvecklas, säger de nya ägarna, som samtidigt bjuder in medarbetare att köpa aktieposter i företaget.
2002 bildades företaget RWS, som 2006 blev STG, med inriktning på att bygga och rusta järnvägar. Patrik Stenberg och Henrik Svensson fanns med från början och ingick i den ägargrupp som 2011 sålde koncernen till danska riskkapitalbolaget Polaris.

Nu har Patrik Stenberg och Henrik Svensson köpt tillbaka aktierna som Polaris ägde i STG-koncernen där konsultdotterbolaget ITC ingår, och äger nu runt 95 procent. De övriga aktierna är fördelade på ett flertal ägare som genom olika uppdrag tillkommit under åren i Polaris ägo.
– Vi är mycket glada över att ha fått möjlighet att köpa tillbaka STG. De strategiska besluten för utvecklingen av koncernen kommer att tas i Borlänge och inte i Danmark. Vi får möjlighet att arbeta mer långsiktigt. Dessutom får vi mer teknikstarka ägare, som kommer närmare den dagliga verksamheten, säger Patrik Stenberg.

Henrik Svensson lanserar också ett begrepp som kommer att prägla STG i framtiden:
– Vi ska göra STG till ett framgångsrikt levebrödsföretag där alla ska tycka att det är roligt att jobba, utvecklas och få inkomster till sig och sina familjer.
Medarbetarna kommer att få möjlighet att köpa aktier i bolaget.
– Detta kanske inte är så vanligt i branschen. Men vi är övertygade om att detta bidrar till ett ökat engagemang för STG bland våra medarbetare, menar Patrik Stenberg.

Per-Arne Engström fortsätter som VD. Patrik Stenberg är VD för dotterbolaget ITC och Henrik Svensson är affärsområdeschef för Växlar/material.
Koncernen har 130 anställda och finns i hela landet med huvudkontor i Borlänge samt kontor i Uppsala och Kävlinge och för hela koncernen cirka 200 miljoner.

Publicerad i Annonsbladet (Borlänge) vecka 06 2019.

Facebook

ANNONS

ANNONS