ANNONS

Välpolerade pärlor i lyckat Myrbergsrally

NORBERG. I lördags, den 7 augusti, genomfördes den 29:e upplagan av Myrbergsrallyt och tävlingsledare Torbjörn Norgren är nöjd. – Vi har fått många positiva kommentarer och Myrbergsrallyt är ett uppskattat arrangemang som lockar deltagare från olika delar av Sverige, säger Torbjörn Norgren.

Förra året satte pandemin käppar i hjulen och Myrbergsrallyt ställdes in. Planeringen inför årets upplaga fortsatte dock och genomfördes som det var tänkt men i något begränsad omfattning.
Precis som tidigare lockade arrangemanget både åskådare och deltagare.
– Vi hade 94 startande och som mest har det varit strax över 140. I år var det lite färre motorcyklar och vädret var en bidragande orsak. Nu klarade vi oss från regn ända fram till sista målgång klockan 15.00. Då föll de första regndropparna, säger Torbjörn Norgren.
I år hade man ett lite annat upplägg med en betydligt kortare bansträcka och delvis obemannade kontroller. Två av dessa fanns bland annat vid Ferdinand Bobergs barndomshem i Kärrgruvan och vid graffitiväggen i Spännarhyttan.
– Det var lite kul eftersom det inte är skyltat till de här besöksmålen som är värda att uppmärksamma, säger Torbjörn Norgren.

Myrbergs verkstad, en kopia av originalet som revs 1975. Kopian ligger intill hembygdsgården vid Karlberg i Norberg. Foto: Jörgen Hjerpe

Norbergsbördige Hans-Åke Söderqvist var med för andra året i rad och han hade även engagerat Stig Blomqvist, före detta världsmästaren i rally.
– Det är förstås jättekul med lite kändisar, säger Torbjörn och fortsätter:
– Vi hade också en deltagare från Umeå som åkte hit enbart för att delta i Myrbergsrallyt och han var väldigt nöjd med arrangemanget. Automobilhistoriska klubben från Mälardalen deltog med fem ekipage men ett körde de sönder efter vägen.
Som vanligt stannade sedan ekipagen på torget i Norberg för att visa upp sig.

Volkswagen årsmodell 1958. Foto: Jörgen Hjerpe

Myrbergsrallyt kräver sin planering. Torbjörn Norgren berättar att flera deltagare hade förbetalat redan förra året innan det beslutades om att ställa in.
– De fick ett särskilt startnummer som en markering.
Hur många var engagerade i årets upplaga?
– Vi var cirka 50 funktionärer och utan alla funktionärer skulle det inte fungera, säger Torbjörn Norgren.

Mercury, 1955. Foto: Jörgen Hjerpe

Myrbergsrallyt
Myrbergsrallyt arrangeras av föreningen Myrbergs Verkstadssällskap, som bildades i november 1989. Årets upplaga var den 29:e sedan starten.

Volvo PV 444, 1953. Foto: Jörgen Hjerpe
T-Ford 1922. Ursprungligen såld av Myrbergs verkstad i Norberg till en hemmansägare i Kedjebo, Skinnskatteberg. Foto: Jörgen Hjerpe
Citroën, 1939. Foto: Jörgen Hjerpe
Norbergsbördige Hans-Åke ”Jappen” Söderqvist. Foto: Jörgen Hjerpe
Facebook

ANNONS

ANNONS