ANNONS

Det blir mycket jobb vid symaskinen och Ann-Helene Andersson lappar, lagar, syr gardiner med mera.
Foto: Rose-Marie Eriksson

Utmärkelse till Ann-Helene som firar ett år i ny lokal

KRYLBO För ett år sedan flyttade Ann-Helene Andersson sin syateljé till nya lokaler i centrala Krylbo och hon är nöjd med både lokal och utveckling.

Ann-Helene säljer inte bara tyger utan det finns många olika presentartiklar i butiken.
För ett år sedan flyttade Ann-Helene Andersson sin syateljé till nya lokaler i centrala Krylbo och hon är nöjd med både lokal och utveckling.
– Jag har fått bra respons och det har gått jättebra, men fortfarande kommer det in kunder som inte visste om att jag har min syateljé här, säger hon och tillägger att hon har kunder från både Norberg, Avesta, Fagersta och Hedemora.
Glögg och pepparkakor är framdukat till kunderna och julstämningen har infunnit sig.
– Det är pepparkakor från Finsmakeriet i Bollnäs och skulle någon vilja köpa så finns det både burkar och hinkar med deras pepparkakor som jag säljer här, säger Ann-Helene Andersson.
På disken står ett diplom från Centerkvinnorna i Avesta som uppmärksammat Ann-Helene Andersson och utsett henne till årets kvinnliga företagare. På diplomet står det att hon uppmärksammas “för att hon är en driven och kreativ företagare och en stark kvinna som är en förebild för oss alla”.
– Det var oväntat och väldigt roligt, säger hon och ler.

Ann-Helene Andersson har utvecklat sin hobby till ett företag som växt till både yta och innehåll. Hon började i mindre skala i hemmet år 2000 och sedan flytten till nuvarande lokaler har verksamheten växt. Lokalen är rymlig och kombinerar syateljé och butik med plats för tyger, sytillbehör, presentartiklar och Ann-Helenes egna tillverkning.
– Det är främst trikåmössor men jag har också gjort mycket kalsonger, men just nu hinner jag inte med så mycket egen sömnad och det hoppas jag kunna utveckla mera framöver, säger hon.
Ann-Helene säljer en del på provision, som mattor exempelvis, men i huvudsak lappar och lagar hon, byter dragkedjor och syr gardiner.

– Jag gör ändringssömnad också, säger hon och visar på en vacker spetsklänning som ska ändras.
Ann-Helene visar på olika trikåtyger och flera nya bomullstyger med dalahästar och påpekar samtidigt att kunden är välkommen att ta med eget tyg till gardiner.
– Man behöver inte ha köpt tyget här, säger hon och plockar ordning på något som ser ut som vackra smycken men är knäppen till tröjor.
– Jag har också sykvällar och deltagarna får sy vad de vill så det är ingen kursverksamhet, utan vi träffas och syr. Från början var det en gång i månaden men fram till jul kör vi var 14:e dag.
Syateljé och butik är öppen måndag till torsdag men ibland är det extra öppet.
– Jag har alltid skylten uppställd utanför butiken när det är öppet, säger Ann-Helene Andersson.

Facebook

ANNONS

ANNONS