Logotyp Lokalt i Dalarna - Dalarnas största gratistidning
Albert Orre, Avesta AIK.

Oavgjort trots en 2-0-ledning

AVESTA. Ledning 2–0 blev 2–2 hemma på Avestavallen. Då tappade Avesta AIK två viktiga poäng i fotbollstrean mot Bollnäs GIF. – En helt okej match, men skitdåligt slut, säger Albert Orre på klubbens hemsida.

Fyra poäng på tre matcher – så har Avesta AIK inlett division 3 södra Norrland som nykomling. Men det kunde ha varit två poäng till, i senaste hemmamatchen tappade klubben en 2-0-ledning.
– Det är extra surt vi tappar poäng, då de egentligen inte skapar några lägen. Men det är bara upp på hästen igen, säger mittbacken Axel Östberg.
Avesta AIK ledde med 2-0 fram till den 84:e minuten efter mål av Johan Lindgren och Albert Orre. Men Bollnäs reducerade och i den 90:e minuten kom kvitteringen inför drygt 100 åskådare.

Det oavgjorda resultatet betyder att AAIK ligger sjua i tabellen. Enda laget med full pott är Korsnäs IF och tvåan Årsunda IF är endast två poäng före Avesta.
I nästa omgång, söndagen den 28 april, ska Avesta AIK möta Forsbacka IK på bortaplan. Ett Forsbacka som har två segrar (2-0 mot Åbyggeby FK och 2-0 mot Bollnäs) och en förlust (0-1 mot Söderhamns FF).