Nyligen avgångne landshövdingen Ylva Thörn samt RF-SISU Dalarna presenterar nya fonden “Vägen till idrott – Parasport”.
Foto: Dreamstime

Thörn avrundade med sportslig gest

FALUN/DALARNA. RF-SISU Dalarna presenterar en ny fond. Namnet på Yngve Lindvalls Minnesfond är “Vägen till idrott – Parasport”, och den är initierad av Dalarnas nyligen avgångne landshövding Ylva Thörn. – Jag är oerhört stolt över att RF-SISU Dalarna via denna fond också lyfter paraidrottens betydelse för att skapa en mer likvärdig möjlighet för tjejer och killar att utöva sin idrott oavsett funktionshinder, framhåller Thörn.

Den 30 juli tackade landshövding Ylva Thörn för sig, efter sex år som landshövding i Dalarna.
Ylvas stora idrottsintresse är omvittnat, och hon har vid flertalet tillfällen berättat om hur hon och maken tar del av länets idrottsutbud på olika nivåer.
Den före detta landshövdingen främjar ofta rörelse och idrottens betydelse för folkhälsa och utvecklingen i Dalarna, och på personlig nivå äger hon friluftsintresse och erfarenhet som bland annat fotbollsspelare.
Idrottsrörelsen och dess verksamhet kan konstateras vara Thörn nära.

I samband med Thörns avtackning tidigare i somras presenterades nystiftade fonden “Vägen till idrott – Parasport” – en fond som alltså är initierad av henne själv.
Riksidrottsförbundet-SISU Dalarna (RF-SISU Dalarna) och Dalarnas Parasportförbund har tillsammans med Ylva Thörn regisserat fondens syften och mål, och fonden i fråga ska administreras av RF-SISU Dalarna.
Initiativet betonar att idrottsrörelsens ska vara öppen för alla, oavsett social bakgrund och förutsättningar. Vidare att just vägen till idrott kan starta inom parasporten för att sedan utvecklas till livslångt intresse eller karriär.

Häri ska den nyskapade fonden främja jämlikhet och jämställdhet samt beakta både bredd- och elitidrott.
Idrottsföreningar och paraidrottare kan söka medel ur fonden, och i ett pressmeddelande från RF-SISU Dalarna lyfter man också möjligheten att bidra till fonden via donation alternativt gåva, vilket sker till till fondens bankgiro.

Ylva Thörn sammanfattar styrkan och betydelsen i att “Vägen till idrott – Parasport” nu blivit verklighet.
– Jag är oerhört stolt över att RF-SISU Dalarna via denna fond också lyfter paraidrottens betydelse för att skapa en mer likvärdig möjlighet för tjejer och killar att utöva sin idrott oavsett funktionshinder.

Ylva Thörn, tidigare landshövding i Dalarna. Foto: Sonny Jonasson/Arkiv
Facebook
Kämpar för funktionshindrades delaktighet
"Vi ligger efter så det sjunger om det"
Stora framsteg i kampsportens tecken
Stora värden i stark samvaro

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!

ANNONS