Logotyp Lokalt i Dalarna - Dalarnas största gratistidning
Syftet med stadsyran är att ge citypulsen en positiv push i flera nöjes- och näringsriktningar, upplyser Centrala Stadsrum.
Foto: Sonny Jonasson/Arkiv

Nytt initiativ ger stadsyra i Falu centrum

FALUN. Kommande lördag, den 27 april, ser Faluns butiker och restauranger hålla öppet enligt ordinarie regi. Nu väljer dock Centrala Stadsrum att ge lönelördagen lite extra skjuts. “Vi boostar shoppingen med stadsyra”, hälsar den framåtlutade centrumföreningen.

Stadsyran i fråga utspelar sig primärt mellan klockslagen 11 och 14 denna lördag.
Centrala Stadsrum, denna gång med projektledaren Caroline Lindqvist i spetsen, peppar nu för den citybaserade satsningen.
– Detta evenemang gör vi för att stärka och visa allt den lokala handeln i Falu centrum har att erbjuda oss Falubor, betonar hon i ett pressmeddelande.

Caroline Lindqvist, projektledare vid Centrala Stadsrum. Foto: Pressbild
Caroline Lindqvist, projektledare vid Centrala Stadsrum. Foto: Pressbild

Syftet med evenemanget är alltså att stadens handlare och restauranger ges ökad chans till god försäljning och att besökares centrumkänsla och upplevelser i Faluns stadskärna förstärks.
Som kickstart på evenemanget har man också engagerat en dj som kommer att spela på Stora torget.
Dessutom vankas ponnyridning, också det på Stora torget, samt ansiktsmålning vid Falangallerian. Sistnämnda sker vid fint väder utomhus, och vid oväder flyttar aktiviteten in i gallerian.

Från arrangörshåll frestar man också med ytterligare pulshöjare.
– Det kommer även vara dansare som dyker upp under dagen på olika ställen i stan. Missa inte denna dag, säger Caroline Lindqvist vid Centrala Stadsrum.

[YouPlayPlaylistPlayer video="2847" floating="3" ap mute pl=764 nt=10]
Facebook

Populärt på webben

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!