ANNONS

Regiondirektör Karin Stikå Mjöberg och Hans Göran Åhgren, biträdande regiondirektör med ställföreträdaransvar.
Foto: Sonny Jonasson

Stikå Mjöberg gör comeback som regiondirektör

FALUN/DALARNA. Karin Stikå Mjöberg kliver ånyo in i rollen som regiondirektör. Hon backas upp av biträdande direktörskrafter i Henrik Gaunitz och Hans Göran Åhgren. Målet är ökad stabilitet och högre tempo. – Det här kommer sätta fart på ruljangsen, framhåller regionstyrelsens ordförande Ulf Berg (M).

Region Dalarna har nu en ny, eller snarare nygammal, regiondirektör.
Karin Stikå har också tidigare uppburit samma post, och återvänder alltså till uppdraget.
– Det är ett otroligt viktigt samhällsuppdrag och jag ser det som mycket hedrande, framhåller Stikå Mjöberg som inom vårdvärlden har 47 år på CV:t som såväl sjuksköterska och tjänsteman.
Vid sin sida har hon nu regionens chefsjurist Hans Göran Åhgren (biträdande regiondirektör med ställföreträdaransvar) och ekonomidirektören Henrik Gaunitz (biträdande regiondirektör).
En trippelkonstellation med Karin Stikå Mjöberg som frontfigur, och Ulf Berg betraktar den organisatoriska given som givande.
– Tror aldrig jag sagt upp Karin på riktigt, men oavsett vad så är det nu slut med det, meddelar han med glimten i ögat och refererar till tidigare förändringar i regionens tjänstemannaskikt.

Och fortsätter:
– Vi har i dag jättebra relation och stort förtroende för Karin, och jag tycker att det känns positivt att vi nu har den här nya trion på plats. Det här kommer sätta fart på ruljangsen, menar regionstyrelseordförande Berg.
Sofia Jarl cementerar också hon upplägget som konstruktivt:
– Bland annat gällande övergripande ansvar i utredningar, som exempelvis inom kollektivtrafiken där det på grund av tidigare turbulens kan finnas behov av lite extra stöd.
– Tror även att den här trion har stöd i varandra och kommer utgöra en väldigt bra ledning i den här strukturen.
Karin Stikå Mjöbergs förordnande sträcker sig som längst till den 31 mars 2024 och för Gaunitz och Åhgren gäller den 31 mars 2023.
– Vi behöver få till en permanent lösning och det är rimligt att en kommande politisk majoritet efter valet 2022 äger beslutet om regiondirektörsposten, sammanfattar Ulf Berg.

Biträdande regiondirektör Henrik Gaunitz. Foto: Sonny Jonasson
Facebook

ANNONS

ANNONS