ANNONS

Stadsbiblioteket i Falun fylls denna lördag av en performanceakt som bland annat ämnar gestalta hur man verbalt, fysiskt och musikaliskt kan hylla ett gammalt hantverk samtidigt som man ger det nytt liv.
Foto: Sonny Jonasson/Arkiv

Spektakulär performance på stadsbiblioteket

FALUN. Klassiskt hantverk utgör explosiv skapandefond för vad som denna lördag framförs på Falu stadsbibliotek. Underhållning möter musik, släktband, text, rörelse, utlevelse och mycket annat i “Brodera mera!”.

“Brodera mera!” är alltså namnet på en dans- och musikperformance som utspelar sig i vardagsrumsmiljö. Detta hemma hos en äldre släkting, där syskonparet My och Karin efter lång tids väntan blir rastlösa och finner oväntad underhållning hos en tejprulle, en stol och en gammal bok om broderi. Men vad är egentligen ett korsstygn och kan man verkligen vandra med en tråd?
Detta och mycket mer undersöker verket i form av text, rörelse och musik, meddelar Omid Massali via Galleri Svarta Gran som är en av de arrangerande krafterna.

Framförandet vill rikta fokus mot hur man verbalt, fysiskt och musikaliskt kan hylla ett gammalt hantverk samtidigt som man ger det nytt liv.
“Det fysiska scenrummet avgränsas, delas och minimeras för att undersöka och förstärka hur rörelser och relationer påverkas”, lyder en fortsättning av den kreativa programförklaringen.

“Brodera mera!” framhålls vara tänkt som ett generationsöverskridande verk där publiken får följa med in i ett rum där släktband utforskas och utmanas.

Saxofonen interagerar, utmanar och samspelar med rörelsen på scen utifrån ett lekfullt och improvisatoriskt utförande av traditionell musik från Rumänien.

I ett pressmeddelande gällande evenemanget listas också de som i både tankegods och fysiskt agerande förverkligar föreställningen.

Medverkande:
My Prim
Karin Quist
Erika Lindholm

Konstnärligt team
Idé & Koreografi: Kompani Mamsell
Musiker & Ljuddesign: Erika Lindholm
Ljusdesign: Reidar Ajanki
Mask: Hanna Elwe

Facebook

ANNONS

ANNONS