Liksom förra året kommer söndagsmarkanden i Horndal arrangeras vid fyra tillfällen.
Foto: Henrik Norgren

Söndagsmarknaderna startar i Horndal

HORNDAL ❚ Den 28 maj är det säsongspremiär för söndagsmarknaderna i Horndal. Då kan den som vill sälja och köpa diverse varor. – Vi utökade evenemanget till fyra tillfällen förra året, vilket gick bra och något vi fortsätter med, berättar Henrik Norgren som samordnar marknaden åt Horndalsgruppen.
Samma helg pågår Avestafestivalen, vilket inte hindrar arrangören.
– Det blir en helg då många kommer hålla sig kvar i kommunen, tror Henrik Norgren som samordnar marknaden åt Horndalsgruppen.
Horndalsgruppen har arrangerat söndagsmarknader i över tio år i ett samarbete med PRO, som står för café, samt alla övriga aktörer som dyker upp på marknadsdagarna.
– Det brukar vara cirka 40-50 säljare på en bra marknadsdag. Är det regn kommer kanske ett tiotal. Många tycker att det är roligt att sälja på loppis och många säljer bara här. Det är gratis att sälja, det här är bara en kul grej.
Henrik tycker att marknaden är viktig ur många aspekter, men att det framför allt är en trevlig mötesplats och för många har marknaden lett till ett första besök i Horndal.
Även den som inte bor i Horndal är välkommen att sälja på marknaden.
– Var och en tar med sig det bord som de behöver.
På marknaden går det att fynda olika loppisprylar och kläder samt ofta en hel del växter och hantverk. Dessutom brukar det också gå att köpa ätbara saker som honung och bakverk.
– Eftersom ingen behöver förhandsboka sin medverkan så vet vi aldrig vilka som dyker upp. Vi har haft personer som erbjudit hästridning och ibland, om vi har tur, kommer någon och spelar.
Marknaden sker på Åsvägen intill Horndalshjulet, nära riksvägen 68.
– Man ser marknaden när man passerar samhället, lovar Henrik.
❚ 28 maj.
❚ 25 juni.
❚ 30 juli.
❚ 27 augusti.
Facebook

ANNONS

Populärt på webben

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!