ANNONS

Region Dalarna aktiverar nu krislägesavtalet, och detta till följd av det enorma tryck intensivvården på Falu lasarett upplever på grund av pandemin.
Foto: Sonny Jonasson

Region Dalarna aktiverar krislägesavtal på IVA i Falun

FALUN/DALARNA. Till följd av det hårda tryck vården i Region Dalarna utstår väljer man nu att aktivera det i förra veckan omnämnda krislägesavtalet. Detta för att under rådande svåra omständigheter säkra bemanningen i vården. Regionen uppger att avtalet i fråga träder i kraft i dag och till och med den 18 april.

Region Dalarna meddelar nu att man tillämpar krislägesavtalet inom intensivvården på Falu lasarett. Beslutet gäller från och med i dag till och med den 18 april.

– Under påskhelgen har vi löst bemanningen på IVA i Falun med extrapass vilket inte är hållbart i längden.
– Med krislägesavtalet får vi längre pass och längre veckoarbetstid. Därmed får vi lättare ihop schemaläggningen, säger divisionschef Tomas Riman.

Antalet vårdplatser inom intensivvården har utökats för att hålla jämna steg med det ökade inflödet av covid-19-patienter i behov av intensivvård. Patienter har också transporterats med ambulanshelikopter till andra regioner för att säkerställa tillräcklig intensivvårdskapacitet i Region Dalarna.

Krislägesavtal fungerar som en kortsiktig lösning för att kunna säkra bemanningen inom hälso- och sjukvården under extremt ansträngda perioder.

Facebook

Populärt på webben

ANNONS