ANNONS

Rasmus Enström och kompani lyfter nu ridån för nya draman i Svenska Superligan, och man gör det under ledning av nye coachen Nicklas Hedstål.
Foto: Svensk Innebandy

Regerande mästarna: “Inte rädda för någon – men har respekt för alla”

FALUN. De regerande svenska mästarna förklarar en ny SSL-säsong som invigd. Man gör det via match mot svårslagna Helsingborg, och man gör det via ledning av nye huvudtränaren Nicklas Hedstål. Som funnit sig väl tillrätta på 023-mark. – Det känns jättebra, och det märks direkt att IBF Falun är en förening med väldigt stark organisation, berömmer Hedstål sin nya hemvist.

Nicklas Hedstål, närmast från schweiziska Zug United och med tidigare tränarmeriter från bland annat AIK och Pixbo Wallenstam, begår denna helg sin första SSL-match som tränare för IBF Falun.
I symbios med assisterande coachen Christian Wagneryd (som spelat i Falun och likt Hedstål även vunnit SM-guld som spelare i Balrog) inleds nu ett fartfyllt äventyr med Guide arena som hemmaborg och sportslig aorta.
Hedstål konstaterar ovan nämnda styrka i organisationen som en värdemarkör av rang för en klubb av yppersta elitklass.
– Falun är en klubb som andas framgång. Det märks också i framtoningen och personligheten hos flera av spelarna. Vi har viktiga symbolbärare som förkroppsligar en mentalitet som utgör en tillgång både på och bredvid planen, redogör han.

Anfallsmässig spets likväl som defensiva lås ingår i IBF-herrarnas arsenal över spelare i världsklass.
Nicklas Hedståls spelidé ämnar emellertid ge sistnämnda moment ytterligare dimensioner.
Detta i syfte att bygga en bitvis mer oberäknelig helhet.
– Ja, tanken är att vi ska förfoga över ett i högre grad taktiskt flexibelt försvarsspel. Vi ska kunna ställa om snabbt.

Han utvecklar:
– Vår ambition är att vara trygga i ett par olika spelsystem och vara ledande i det här. Det finns oerhört mycket innebandykunnande i laget, men även alltid delar man kan bli ännu bättre på.
I veckans begynnelse besegrade Hedstål med manskap Karlstad med 11-6 i Svenska Cupens åttondelsfinal. Efter två raka vinster mot värmlänningarna är nu Falun vidare till kvartsfinal.
Han betraktar kampen som en mycket god värdemätare.
– Karlstad stod upp väldigt bra och matchen var ett viktigt test för oss inför SSL.
– Att möta Helsingborg i premiären är också en klar utmaning. Ett svårspelat lag som nog kan ställa till det för många i vinter, resonerar Nicklas rörande motståndarens samlade förmåga.

Varpå han lotsar ledorden längs den strategiska struktur han och Wagneryd tar med sig in i IBF Falun anno 2021.
Där egen och kollektiv prestation ställs före en renodlat resultatriktad repertoar.
– Ja, vi jobbar inte så mycket med resultatmål, snarare prestationsmål.
– Det handlar delvis om ledarskap, kommunikation, trivsel i truppen och en helhet som kan generera gemensam framgång, säger Nicklas Hedstål.

IBF-mannarnas nye tränare betonar signifikansen av att vara både fysiskt och mentalt påställd när det nu vankas strid om riktiga poäng.
Och konkluderar lagets unisona front via en lika delar offensiv som ödmjuk inställning.
– Vi är inte rädda för någon, men vi har respekt för alla.

Facebook

ANNONS

ANNONS