ANNONS

Kavitha Berge, mottagare av 2021 års pedagogiska pris som föreningen Phi, en lokal krets av internationella Delta Kappa Gamma, delar ut på årlig basis.
Foto: Hjördis Larsson

Poppis gymnasielärare hyllas

FALUN. Gymnasieläraren Kavitha Berge prisas nu för starka pedagogiska insatser. Egenskaper som ingjuter engagemang, inspiration och motivation lyfts som påtagliga i Kavithas yrkesgärning. “Jag har alltid känt mig stöttad på dina lektioner”, lyder en av många elevers formulerade hyllningar. Detta uppmärksammas också av pedagogiska föreningen Delta Kappa Gamma.

Utmärkelsen är årligen återkommande.
Och 2021 tillfaller den alltså gymnasieläraren Kavitha Berge i falun.
Priset delades ut i regn och rusk men i påfallande god stämning under paviljongens tak i Stadsparken.
Karin Grundahl, ordförande i föreningen Delta Kappa Gamma Society International, överräckte priset till Kavitha Berge.
Priset är tillverkat av silversmeden Sara O Rooth och i form av ett silversmycke med en ros, vilket är symbolen för Delta Kappa Gamma.

Föreningsmedlemmar framhåller att man om möjligt ytterst gärna skulle vara elever i Kavithas klass, då hon utstrålar såväl värme som intensitet och är en synnerligen värdig vinnare av detta pedagogiska pris.
Kavitha undervisar i engelska och historia, och är dessutom förstelärare med digitalisering som fokusområde.
En generös, ödmjuk lärare som delar med sig av gedigna kunskaper till både elever, kollegor och även andra förvaltningar i Falu kommun.
Hennes engagemang och förmåga att inspirera och motivera lyfter många elevers lust att lära sig.
Vidare äger Kavitha förmågan att individanpassa lektioner, se alla elevers potential och få dem att tro på sig själva och växa som individer.

Elever på yrkesprogrammen hyllar Kavitha som den bästa lärare de någonsin haft i ämnet historia.
Citaten från dessa elever är idel betygelser av ömhet och uppskattning: ”Man blir motiverad att göra det lilla extra för att nå högre”, ”Jag har aldrig känt mig så trygg förut, “Din energi höll hela klassen på gott humör”, ”Det märks att du vill att vi ska lyckas”.

Delta Kappa Gammas Falun-Borlängekrets Phi har sedan 1997 årligen delat ut ett pedagogiskt pris.
Föreningen Phi i Dalarna är en krets av Delta Kappa Gamma Society International, en förening för kvinnliga pedagoger från förskola till universitet. I Sverige har föreningen funnits sedan 1972 och verkar i 11 kretsar.

Insänt av
Hjördis Larsson

Facebook

ANNONS

ANNONS