ANNONS

Nu påbörjar även vårdcentralerna i Dalarna att vaccinera dos 1 mot covid-19. Under vecka 33 och 34 kan man också fortsätta att vaccinera sig hos Doktor.se och Kronans Apotek.
Foto: Veronica Rigtorp

Parallellvaccinerar för att minska smittspridning

DALARNA. Region Dalarna meddelar att Doktor.se och Kronans Apotek får förlängt uppdrag att erbjuda dos 1 mot covid-19. Detta under vecka 33 och 34 och syftet är att bromsa smittspridningen.

Nu påbörjar även vårdcentralerna i Dalarna att vaccinera dos 1 mot covid-19. Vilket innebär att dalfolket kan boka in sig för denna vaccination på sin vårdcentral.
Region Dalarna framhåller nu också att man under vecka 33 och 34 även kan fortsätta vaccinera sig hos Doktor.se och Kronans Apotek.
De externa vaccinatörerna har således fått förlängt uppdrag i syfte att bromsa smittan.

Lis Linnberg, samordnare vid Region Dalarna:
– Genom att det blir möjligt att boka vaccination både hos våra externa och våra egna vaccinatörer ökar tillgängligheten för de som ännu inte har vaccinerat sig.
– Det är viktigt att vi kan erbjuda så många som möjligt att vaccinera sig så fort som möjligt nu när vi nu ser en ökad smittspridning, betonar hon.

För de som redan tagit en första dos på Doktor.se och Kronans Apoteks vaccinationsplatser kommer det fortsatt vara där som de får sin andra dos.
De externa vårdleverantörerna har kvar uppdraget att vaccinera dos 2 fram till den 30 september.
De som från och med i dag bokar sin dos 1 på någon av regionens vårdcentraler kommer att ta dos 2 där, informerar regionen i en kommuniké.

De personer som har fått en dos 2 in i oktober kommer att bokas om till september, Kronans Apotek upptäckte detta i går och sägs arbeta på en lösning i dag.

Mer information om tidsbokning för vaccination hittas på 1177.se/dalarna.

Facebook

ANNONS

ANNONS