ANNONS

Regeringen föreslår slopad reklamskatt från och med 2022, vilket bland annat kan frigöra ekonomiska medel för idrottsklubbar.
Foto: Sonny Jonasson

Nytt förslag kan ge klirr i kassan för idrottsklubbar

FALUN/DALARNA. Regeringen föreslår slopad reklamskatt från och med 2022. Konkreta effekter av detta ger vid hand att idrottsklubbar kan åtnjuta lägre utgifter och minskad administration.

Björn Eriksson, ordförande i Riksidrottsförbundet, tar emot förslaget med öppna armar.
– Det är en fråga som idrottsrörelsen jobbat för att få gehör för i decennier, upplyser han.
Och fortsätter:
– Ett glädjande förslag som gör att idrottsrörelsens ideella föreningar kan fokusera än mer på idrott och inte på administration och skatt.

Skatten betalas i dag av många idrottsföreningar för den reklam de har på matchställ, affischer, skyltar och liknande, redogör Riksidrottsförbundet/SISU i en för mången dalaförening potentiellt glädjande kommuniké.
Redan 2020 sänktes nämnda reklamskatt, och nu föreslås den alltså skippas helt när 2021 om några månader rullar över i 2022.

Centrum för idrottsforskning och sektionen för idrottsstatistik visade år 2019 hela 899 aktiva idrottsföreningar i Dalarnas län.
En siffra som innebär en femteplacering nationellt och som endast får se sig passerad av motsvarande sammanställning i Västra Götaland, Stockholm, Skåne och Småland.

Facebook

ANNONS

ANNONS