ANNONS

“Det bästa betyg vi någonsin har fått”, säger Tobias Back, näringslivsutvecklare i Norberg, angående svaren om företagsklimatet i kommunen.
Foto: Rose-Marie Eriksson

Norbergs företagsklimat skjuter i höjden

NORBERG Företagsklimatet i Norbergs kommun har klättrat rejält och får det bästa betygen sedan mätningarna började för 19 år sedan. Det kan konstateras efter att Svenskt näringsliv fått svar på sin årliga undersökning. – Äntligen och det är ett glädjande betyg från företagen. Men det gäller att inte luta sig tillbaka och vi har mer på gång, säger Tobias Back, näringslivsansvarig i Norbergs kommun.

I början av året skickade Svenskt näringsliv ut den årliga undersökningen kring det upplevda företagsklimatet i kommunen. Betyget tillkännagavs i förra veckan och den samlade bedömningen presenteras som en kommunranking den 22 september.
Det kan alltså konstateras att det blev ett rejält lyft för Norberg och kommunen ökade sitt betyg mest av landets 290 kommuner. Företagen ger också det högsta betyget sedan undersökningen startade för 19 år sedan. På 13 av 15 områden har Norbergs kommun förbättrat sig enligt företagen.
– Det har aldrig tidigare varit så bra. Jag tror att företagen har sett att vi har haft mer närvaro i företagsfrågor och att vi har en tydlighet med vad vi vill, säger Tobias Back och fortsätter:
– Dels har vi inlett en tätare dialog med NVK (Norra Västmanlands kommunalteknikförbund) och V-dala miljö och bygg för att förenkla processer och information och dels vill vi få våra lokala företag att vara med i våra upphandlingar.
Tobias Back säger vidare att kommunens hemsida utvecklas vidare och där ska det bli enklare att ta del av upphandling. På hemsidan finns också “svarta listan” med blufföretag som man kan ha koll på.
– Är man osäker inför en faktura kan man kolla den här listan.
Tobias Back påpekar att det viktigaste är att ha en väg in för ökad service till företagen.
– De ska kunna höra av sig till oss oavsett vad det gäller och bli kopplade direkt till rätt person. Det är information och dialog som är A och O.
Tobias Back konstaterar att det långsiktiga arbetet med det lokala företagsklimatet fortsätter, bland annat med den näringslivsstrategi som är på gång.

Facebook

ANNONS

ANNONS