Lucas Dahl, ordförande i Masarna.
Foto: Privat

Masarna tittar framåt – ”Det har varit full fart”

AVESTA. Masarna Speedway AB har gått i konkurs – men föreningen Masarna SK tar nu avstamp mot framtiden. Och dessutom har en ny ordförande valts. – Det har gått två veckor nu och det har verkligen varit full fart, säger Lucas Dahl.

Det har minst sagt varit en omtumlande tid för Avestaklubben Masarna och klubbens aktiebolag Masarna Speedway AB försattes för en tid sedan i konkurs.
Men det påverkar inte föreningen Masarna SK där barn- och ungdomsverksamhet återfinns.
Föreningen skriver på sin hemsida att de vill vara en självklar del av föreningslivet i Avesta och barn och ungdomar som vill testa speedway ska kunna komma till föreningen och göra det. Där behöver de jobba på att få in fler duktiga ledare så att de kan ta emot alla barn som vill komma till dem.
Något som nya ordförande Lucas Dahl påpekar när Lokalt i når honom.
– Nu börjar vi om på nytt och fokuserar på våra unga förare, säger han.

Det är 14 år sedan som den nu 29-årige Dahl klev in i föreningen, då som ungdomsledare.
Nu är han ordförande i Masarna SK.
– Det är många som har åsiker om föreningen, men vi vet vad vi vill. Nu ska vi jobba för att få in fler ungdomar, säger han.
Dahl valdes till ordförande vid årsmötet nyligen och nu letar föreningen samarbeten åt flera håll som kan bidra till att skapa en bredare och stabilare grund för föreningen att stå på.
Den nya styrelsen främsta fokus nu, enligt pressmeddelandet, är att skapa en stabilitet i föreningen, dels ekonomiskt men även återupprätta trivsel och gemenskap bland våra funktionärer och övriga medlemmar.
Föreningens plan har sedan tidigare varit att delta med lag i ungdomsserien, 250 cc-serien samt division 1.

Masarna. Arkivbild

Den sportsliga sidan tar ordförande Dahl över ansvaret tills vidare, men föreningen söker efter en ny sportchef.
– Ekonomin är fortsatt ansträngd och styrelsen har ett tungt arbete framför sig, men vi ska göra allt vi kan för att våra lag ska kunna tävla till våren, säger Lucas Dahl.
Just nu är tanken att bland andra Eddie Bock, Aleks Lundquist och Isac Lundquist ska ingå i division 1-laget.

Föreningen har sagt upp flera tjänster som inte används och ser över det som behöver vara kvar. De skulder som föreningen har är hos Arbetsförmedlingen på 100 000 kronor och där det finns en avbetalningsplan som följs. Det finns även en gammal skatteskuld på cirka 100 000 kronor där det nyligen tecknats en avbetalningsplan.
– Vi fortsätter att göra en översyn över vår ekonomi och skulle fler saker uppstå längs vägen, så kommer vi att upprätta en dialog med dom vi har skulder till och så fort ekonomin tillåter reglera dem, säger Lucas Dahl.

Masarna SK valde följande styrelse på årsmötet
Ordförande: Lucas Dahl.
Ledamöter: Tomas Westlund, Michelle Axelsson, Mikael Konradsson och Edvin Malmqvist.
Suppleanter: Lars Steiner, Anette Söderström och Kia Bivesjö.

Facebook

ANNONS

Populärt på webben

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!