ANNONS

Foto: Dreamstime

Make döms till fängelse för brott mot sin fru

AVESTA. En man i 35-årsåldern från Avesta kommun har dömts för grov kvinnofridskränkning för att ha misshandlat och hotat sin hustru vid flera tillfällen. Falu tingsrätt dömer mannen till tio månaders fängelse.

Brottet som mannen döms för har begåtts vid flera tillfällen mellan januari 2020 och april i år. Kvinnan har berättat att mannen misshandlade henne under en bilfärd, genom att dra henne i håret och slå hennes ansikte i ratten. Efter att ha stannat bilen så slog mannen även kvinnan på överkroppen.
Kvinnan har även berättat om att mannen, vid ett par andra tillfällen, spottat henne i ansiktet och misshandlat henne genom att ta tag om hennes hals och kastat i väg henne. Hon har även berättat om att mannen har kastat saker på kvinnan och kallat henne för nedvärderande saker.
Mannen själv har förnekat brott och uppgett att han varken har slagit kvinnan eller spottat på henne. Enligt honom har han och hustrun haft problem med svartsjuka i sin relation.
Falu tingsrätt anser att kvinnan lämnat en lång, logiskt och relativt detaljerad berättelse om händelserna och att det inte finns någon anledning att misstro det hon berättat. Sammantaget anser tingsrätten det bevisat att mannen gjort sig skyldig till brottet grov kvinnofridskränkning. Tingsrätten anser att mannen gjort sig skyldig till fyra fall av misshandel, tre fall av olaga hot och tre fall av ofredande i form av att mannen spottat på kvinnan och att detta ”läggs samman” i brottet grov kvinnofridskränkning.
Han döms till tio månaders fängelse och han ska betala 30 000 kronor i skadestånd till kvinnan. Dessutom ska han betala 800 kronor till Brottsofferfonden.

Facebook

ANNONS

ANNONS