ANNONS

“Detta är ett bra tillfälle för oss att visa upp oss och vad vi kan erbjuda”, säger Madelene Lagerqvist, som är verksamhetsansvarig och rådgivare på Nyföretagarcentrum i Avesta.
Foto: Pär Sönnert

Madde ger råd till blivande företagare

AVESTA. Företagardagarna arrangerades i Avesta för första gången. – Frågan är dock om vi inte har fått till lite för många aktiviteter, Anders Åkerström, näringslivschef i Avesta kommun.

I en ledig lokal på gågatan Kungsgatan mitt i centrala Avesta har Företagardagarna hållits under veckan.
– Vi har haft en bra start på veckan, bland annat med ett intressant samtal om bostadsbygge. Dessutom var ett 70-tal UF-företagare här och lyssnade på en föreläsning av Locker Room Talk, som började som ett UF-Företag, berättar Anders Åkerström.
Tillväxt Avesta har försökt få till ett varierat program.
– Programmet ska passa för våra företagare. Frågan är dock om vi inte har fått till lite för många aktiviteter, vi vill ju få besökare till aktiviteterna också, säger Anders Åkerström.

Vid Annonsbladets besök i lokalerna var det Nyföretagarcentrum som stod just i centrum.
– Vi vill fånga upp personer som är intresserade av att starta nytt företag. Detta är ett bra tillfälle för oss att visa upp oss och vad vi kan erbjuda, tycker Madelene Lagerqvist, som är verksamhetsansvarig och rådgivare på Nyföretagarcentrum i Avesta.
Den vanligaste frågan hon får är “Hur börjar man?”.
– Då har de en idé och läst på lite, men behöver lite hjälp att reda ut vad de behöver tänka på och vad som passar dem bäst. Sedan behöver de ofta en spark i baken för att komma i gång, säger Madelene Lagerqvist.

Hon betonar att många av idéerna kräver både planering och tid för att genomföra.
– Det kan vara fråga om tillstånd och annat som man måste söka och få beviljat, eller att hitta en lämplig lokal. De som kommer till oss brukar ha en stor eller liten idé där vi sedan kanske behöver hjälpa dem med att skruva lite på idén, säger Madelene Lagerqvist.
Nyföretagarcentrum vill gärna fånga upp unga UF-företagare.
– De startar, driver och lägger sedan ner sina UF-företag. Därför är det viktigt att de vet om att vi finns, så att de kan komma till oss och få hjälp om de vill starta nytt företag efter skolan, säger Madelene Lagerqvist.

Publicerad i Annonsbladet (Avesta/Norberg) vecka 20 2019.

Facebook

ANNONS

ANNONS