Logotyp Lokalt i Dalarna - Dalarnas största gratistidning
STCC. Bilsport
Jonathan Engström var verkligen i hetluften vid STCC-debuten.
Foto: Pressbild

Lysande debut i STCC för Jonathan

SÄTER. Det blev sammanfattningsvis en fantastisk debut i STCC i Ljungbyhed för Sätersonen Jonathan Engström. Bland annat fick han kliva upp på podiet i andra racet. – Det är jag väldigt stolt över, säger 20-åringen.

Efter att aldrig suttit i bilen eller kört på Ljungbyhed innan helgen lyckades Jonathan Engström att redan på första testet visa att han kommer att kunna utmana i toppen med en femte snabbaste varvtid, enbart en sekund efter snabbaste tid.
– Det blev tyvärr ett struligt kval med stora tekniska problem där vi inte kunde visa den farten som vi ville och kvalade in som åtta i första kvalet och nia i det andra. Till teamets och min förvåning var vi ändå bara en sekund ifrån pole position och vi visste att det fanns över fem tiondelar i bilen, berättar han.
Jonathan arbetade stenhårt tillsammans med teamet för att ge honom de allra bästa förutsättningarna och till race två klickade allt.
– Vi fick en kanonstart från nionde rutan och var uppe på en fjärde plats redan i starten och tredje plats på första varvet, säger han.

STCC. Bilsport
Det blev lysande debut för Sätersonen Jonathan Engström vid STCC. FOto: Pressbild

Jonathan berättar att balansen kändes helt perfekt i bilen och efter en tidig safetycar omstart gav han allt för att bygga en lucka bakåt som han också lyckades med. Det blev en lucka på över åtta sekunder.
Tempot under racet var starkt och med en tredje snabbaste tid kunde Jonathan gå över mållinjen på en tredje plats och ett podium i debuten i STCC.
– Det är jag väldigt stolt över, säger Jonathan och fortsätter:
– I sin helhet var Ljungbyhed ett väldigt bra arrangerat event med nytt publikrekord på över 7 000 åskådare med mycket stort intresse och massor av aktiviteter, säger han.
Nu blickar han framåt mot nästa tävling på Västkustloppet i Falkenberg i V8 Thundercars den 12-14 juli som kommer bjuda på riktigt bra racing.

[YouPlayPlaylistPlayer video="2847" floating="3" ap mute pl=764 nt=10]
Facebook

Populärt på webben

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!