Lina Heidenborg, som driver restaurang Fino i Avesta, tar över golfrestaurangen och till helgen är det smygöppning.
Foto: Rose-Marie Eriksson

Lina ser fram mot en sommar med golfrestaurang “När jag gör något är det alltid långsiktigt”

AVESTA Lina Heidenborg gillar när det händer saker och att ha fullt upp. Nu kommer hon att driva golfrestaurangen i Avesta samtidigt som hon planerar att utveckla restaurang Fino till hösten. – Jag tycker om att ha mycket att göra och det ska bli jättekul att driva golfrestaurangen, säger hon.

Golfrestaurangen skulle ha öppnat i april men eftersom vädret inte höll måttet har det inte funnits någon bana att spela på.
– Nu öppnade jag i helgen, det blev lite smygöppning fredag–söndag mellan klockan 11 och 16, sen får vi se hur det blir, säger Lina Heidenborg.
Hon berättar att hon och några andra krögare blev tillfrågade om att driva golfrestaurangen i höstas.
– Då hade jag lite tråkigt och tänkte att det skulle vara kul att utveckla en golfrestaurang. Får jag frågan om att göra något tänker jag efter och får jag en bra bild så tackar jag ja. Det fick jag med golfrestaurangen och jag tror det kan bli jättebra.
Lina menar att det finns så många resenärer från både Stockholm och Dalarna som passerar Avesta och det är inte bara golfare som kan besöka restaurangen.

– Längre fram blir det öppet alla dagar fram till klockan 21. Men det beror också mycket på vad som händer på golfen. Kanske är det tävlingar och kvällsevent som jag kan anpassa mig till, eller arrangemang morgontid. Då är jag är beredd med en brunch eller frukost.
Under flera år drevs golfrestaurangen av samma krögare men sen blev det krögarbyte under ett par år.
– Gör jag något gör jag det alltid långsiktigt. Det här är ett prövoår och sen hoppas jag att medlemmarna talar om för mig vad som efterfrågas. Jag är flexibel och öppen men det krävs kommunikation. Blir det bra det här året kan det bli ännu bättre nästa år.

På frågan hur hon fortsätter med nuvarande restaurang Fino blir svaret:
– Fino är mitt skötebarn som jag drivit sedan januari 2019 och till hösten planerar jag för att utveckla verksamheten. Jag har en stor vision och det ska utvecklas rejält men det är inget jag vill berätta om än.
Under sommaren håller Lina Heidenborg alltid lunchstängt på Fino och då öppnar hon restaurangen klockan 15 i stället.
– Nu har jag brunch på lördagar men det ska jag flytta upp till golfrestaurangen. Så där blir det lunchservering måndag till fredag. Under helgerna kommer jag att servera en sommarbuffé som jag hoppas blir uppskattad, säger Lina Heidenborg som därmed kommer att driva två restauranger.

Facebook

Populärt på webben

Reporter

Snabblänkar

ANNONS

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!

ANNONS