Imed Didou är en av flera Korpen-ledare med framåtanda som ger verksamheten i Falun en tempohöjning. Den 16 september sparkar man i gång nya satsningen “Korpen Move” och kör sedan tre gånger i veckan i tre månader framöver.
Foto: Anna Hjertstrand

Korpen Falun presenterar familjevänlig nyhet: “Full fart och otroligt kul”

FALUN Korpen flyger. Positivt laddade rörelseenergier ger en klassisk företeelse ny luft under vingarna. Nu presenterar man “Korpen Move”.

– En nyhet med roliga aktiviteter, som dessutom inte kostar en massa pengar, förklarar Anna Hjertstrand vid Korpen Falun.

Hon vidareutvecklar grundsyftet i Korpens nya satsning.
– Det här vänder sig främst till exempelvis barnfamiljer.
– Även till såväl unga som gamla som kanske inte har så väldigt mycket pengar över varje månad att lägga på motionsaktiviteter för sig själv eller barnen.
Formatet har testats av en grupp ledare samt ett gäng aktiva i spridda åldrar, och resultatet beskrivs lika uppåt som deltagarnas mungipor.
– Då spelade vi fotboll, det var full fart och otroligt kul, berättar Anna Hjertstrand.

Den 16 september drar man i gång “på riktigt”, och kör sedan för allt vad tyglarna håller i tre månader framöver. Platsen är Dalregementets idrottshall och veckodagarna tilldrar sig onsdag, fredag och söndag.
Korpen Move är den senaste i en rad offensiva drag från Korpen i Falun som på kort tid profilerat sig som synnerligen företagsam i en gräsrotsrörelse med oerhört fast förankring i såväl folksjäl som idrottsväsende.

Anna Hjertstrand förklarar pulshöjningen i den lokala falangen.
– Vi har ett ungt gäng som är väldigt på och framåt, vilket är både välbehövligt och fantastiskt roligt.
– Inriktningen med Korpen Move hoppas vi ska locka många till spontan och uppsluppen motion. Man kanske inte har det bäst ställt i hela världen men vill aktivera sig, och då är det här perfekt, framhåller hon.

Facebook

ANNONS

Populärt på webben

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!